avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie concediu risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie concediu risc maternal

ma poate ajuta cineva cu un calcul al indemnizatiei de risc maternal incepand cu 01 iunie 2016?
salariu brut 3.000 lei.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 15 Aprilie 2016
Art.31 din OUG 158/2005
31 (1) Dreptul la concediul de risc maternal se acordă în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004.
(2) Pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizaţie de risc maternal care se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(3) Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de cotizare.
(4) Cuantumul indemnizaţiei prevăzute la alin. (2) reprezintă 75% din baza de calcul stabilită conform prevederilor art. 10.

art.10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
...

Uitati aici un model de calcul
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal Anonim0204 Anonim0204 Buna! Pe data de 12 sept fac 6luni de cand am reluat activ din CCC, iar pe 1oct al 7-lea salariu. E posibil sa intru in risc maternal. Cum se va calcula? 75 % ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal ganca ganca de luna viitoare o sa fiu in concediu de risc maternal am inteles ca legea spune ca se acorda 75% din salar adica daca eu am avut 1600 ron brut si net ... (vezi toată discuția)
Salariul la risc maternal georgianamazilu georgianamazilu buna seara.am si eu o nelamurire in legatura cu salariul in timpul riscului maternal : am un salariu negociat de 1000 lei si lucrez de 6 ani fara ... (vezi toată discuția)