avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto pentru 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto pentru 2016

Buna ziua,

Am inteles ca s-ar fi schimbat codul fiscal privind impozitul anual pentru bunurile insusite in 2016. Mai exact referitor la cazul meu: daca am o masina cumparata de mine in 2016 din afara tarii am inteles ca nu mai sunt nevoit sa-i achit impozitul la revanzare. Se poate scoate fiscalul fara a se mai achita impozitul. Este adevarat?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: doru_saplacan , utilizator 20:11, 15 Aprilie 2016
Potrivit prevederilor art. 471 din Codul fiscal (2) În cazul dobândirii unui mijloc de transport, proprietarul acestuia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, în termen de 30 de zile de la data dobândirii și datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării mijlocului de transport.
Deci impozitul pentru autoturismul cumparat in anul 2016 din strainatate o sa il datorati doar cu 1 ianuarie a anului urmator inmatricularii in Romania, iar daca il instrainati in acest interval de timp certificatul de atestare fiscala se obtine fara a fi nevoit sa achitati impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 471 cod fiscal. sistem nou de calcul al impozitului auto? pop sorin pop sorin ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de ... (vezi toată discuția)
Plata impozit mijlocului de transport conform legii 227/2015 dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu [i]]Articolul 471 din Legea 227/2015 prevede ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Marinela. Paduraru Marinela. Paduraru De când sânt obligat să plătesc impozit pe autoturism,din data cumpărării sau din data in care a fost înmatriculate?Mulțumesc! (vezi toată discuția)