Buna ziua,
In data de 14.02.2016, un angajat al firmei a suferit un accident de munca. Pana in prezent, nu am incheiat procesul verbal de cercetare, deoarece accidentatul nu poate da o declaratie coerenta si din care sa reiasa cele intamplate. La ITM mi s-a spus tot timpul sa asteptam pana cand acesta poate da o declaratie coerenta si logica. In acest caz, deoarece invaliditatea este evidenta, cercetarea nu ar trebui sa o faca ITM-ul? As putea sa iau o declaratie scrisa de sotie sau de fiica accidentatului, dar din ea nu poate sa reiasa mare lucru, decat realitatea si anume ca accidentatul nu isi aduce aminte nimic si nu este coerent si logic in gandire. Cum ar trebui sa procedez ?
Multumesc !
Nu e invaliditate evidentă. Abia după 1 an se poate afirma că afazia (incapacitatea de a se exprima verbal sau / și în scris) e definitivă. Luați deocamdată declarația așa cum puteți (dacă puteți) de la victimă și folosiți-vă de celelalte date pe care le dețineți, așa cum a detaliat dl gigipopa. Apoi procedați în funcție de evoluția stării de sănătate a victimei (rămâne de văzut dacă comisia îl va încadra în grad de invaliditate sau nu).
Din moment ce victima nu poate da nici acum o declaratie coerenta dar exista declaratiile altor 3 colegi aflati la locul faptei , luati o declaratie de la accidentat asa cum se poate .
Accident de munca
misu1972
Buna ziua,
Sunt angajator si un angajat de al meu a avut un accident de munca cu vatamare corporala grava, este in stare grava si nu se exclude decesul. As ... (vezi toată discuția)