avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sugerare raspuns in timpul interogarilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sugerare raspuns in timpul interogarilor

Este permis ca in timpul declaratiilor/intrebarilor puse de catre judecator, procuror, inculpat, persoana vatamata sa se sugereze anumite raspunsuri? Si daca nu, atunci unde este reglementata aceasta prevedere?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 10:59, 26 Aprilie 2016
luiza2015 a scris:

Astfel de sugestii fac parte din metodele neortodoxe pe care le aplica organul , incepand cu asteparea de 20 de ore pana la audiere, intimidari , amenintari , supravegheri neoficiale, filaje cu ajutorul unor specii, pv false , nepermiterea accesului la dosar, neeliberarea copii dupa documente, necomunicarea ordonantelor, . ..si ajungand la scurtarea unor vieti cum a afost cazul acelei batrane acuzata ca a dat mita un borcan de miere. Sefa DNA nu a raspuns cand a fost intrebata daca a dat vreodata mita la medic.
Ca raspuns la astfel de intrebari : nu imi aduc aminte, nu stiu. Il rugati sa va permita sa inregistrati conversatia .Dar cel mai bine ii spuneti organului sa reformuleze intrebarea , intrebare care sa fie directa, precisa si la obiect.
In CPP se precizeaza ca martorul trebuie sa fie lasat sa spuna ce cunoaste.
P.S. Am cerut pv sa scriu cu mana mea motivul pentru care refuz sa semnez pv ,dar stimabilul militian a venit spre mine ridicand mana ca si cum a fi dat in mine si in momentul in care am ridicat mana sa iau pv nu mi-a permis. Inainte am fost bruscata ( pe langa vanataile pe care le posedam mai mi-a facut inca una noua ), nu mi -sa permis sa dau telefon . Dupa ce nu mai eram in camera mi s-a scotocit in geanta si au fost atat de originali incat sau inregistrat singuri. In inregistrare m-au facut nebuna si doreau sa ma retina 24 de ore.

Pe mine cand m-a audiat DNA le-am dat declaratii 8 ore in continuu si m-au poftit afara ca nu ma mai opream, sau mai degraba fiindca nu le convenea adevarul care la-m infatisat in marturie :D

Va dau un sfat... daca vreodata va sicaneaza la audieri, declarati exact asta si ce infractiuni au savarsit impotriva dumneavoastra in scris. N-or sa va mai deranjeze cu audieri abuzive ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influențare declaratii viorelv viorelv Elementul material al laturii obiectiva a infracțiunii prev.art.272 este încercarea de a determina sau determinarea prin corupere ,constrângere sau altă ... (vezi toată discuția)
Audierea martorilor fara avocatul apararii onicutza onicutza buna ziua! am si eu o intrebare.untr-un proces de uzucapiune au fost audiati martorii fara avocatul apararii.deasemanea martorii reclamantei au depus marturie ... (vezi toată discuția)
Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)