avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cetatean strain Costa Rica
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cetatean strain Costa Rica

Buna ziua!
Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean din Costa Rica
Pentru a putea depune dosarul pentru la starea civila sector 3 Bucuresti, ne mai trebuie un certificat de cutuma,emis de ambasada sau consulatul statului Costa Rica.
Deoarece acest stat nu are reprezentare diplomatica in Romania, nu putem aduce acest document.
Intrebarea mea este;
- cum putem incheia casatoria in acest caz, ce document (dovada, declaratie notariala) poate inlocui acest certificat de cutuma si ce trebuie sa contina ca formulare?
Memtionez ca functionarul de la starea civila spune ca nu se poate incheia casatoria decat cu acest certificat(dovada).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: roxana199412 , utilizator 00:53, 5 Martie 2025
Asa este, am pierdut din vedere. Trebuie supralegalizare si pare ca nu e:
Are un certificat de celibat emis auroritatile locale ale sale apostilat, tradus si legalizat in Romania.

Daca e asa nu cred ca rezolva cu audienta da' si un drum in Belgia pentru asta...
Poate revine utilizatoarea si ne spune daca sau cum a rezolvat.
Are certificat de celibat eliberat de starea civila,apostilat conform conventiei de la Haga.

Problema nerezolvata este cea cu certificatul(adeverinta, dovada) de cutuma, specifica legii din Costa Rica privind casatoria in alt stat cu cetatean strain.

Costa Rica nu stiu sa fie stat semnatar al Conventiei :-/
Aveti vreo sursa care sa confirme asta?
O sursa oficiala nu am, insa avem acest certificat apostilat in Costa Rica.
Se pare ca sunt semnatari si ei de ceva timp.
Aici se gaseste lista cu statele semnatare ale Conventiei, unde apare si statul Costa Rica.

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Urmeaza sa ma casatoresc in turcia. autoritatila din romania ... RoxanaRRR RoxanaRRR Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din Romania mi-au zis ca am nevoie doar de certificatul de nastere si de casatorie multilingv in care se ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat in regim de urgenta Noeme Noeme Se poate, contra cost bineinteles, sa imi scoateti un certificat de celibat cu o stampila de la MAE in regim de urgenta? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)