avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cetatean strain Costa Rica
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cetatean strain Costa Rica

Buna ziua!
Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean din Costa Rica
Pentru a putea depune dosarul pentru la starea civila sector 3 Bucuresti, ne mai trebuie un certificat de cutuma,emis de ambasada sau consulatul statului Costa Rica.
Deoarece acest stat nu are reprezentare diplomatica in Romania, nu putem aduce acest document.
Intrebarea mea este;
- cum putem incheia casatoria in acest caz, ce document (dovada, declaratie notariala) poate inlocui acest certificat de cutuma si ce trebuie sa contina ca formulare?
Memtionez ca functionarul de la starea civila spune ca nu se poate incheia casatoria decat cu acest certificat(dovada).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: roxana199412 , utilizator 00:53, 5 Martie 2025
Din 6-IV-2011 institutiile statului Costa Rica pot apostla documente cf, Conventiei
Aveti dreptate, intre timp am cautat si eu si am gasit o lista completa si actualizata:
[ link extern ]
E bine de stiut! In acest caz adeverinta eliberata de aut.straine insotita de o declaratie pe proprie raspundere data la notar ar trebui sa fie de ajuns. Sa ne tineti la curent cum ati rezolvat.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
Justitiarul711, utilizator
Buna ziua!
Imi puteti spune cum ati rezolvat cu certificatul de cutuma? Ma aflu in fix aceeasi situatie ca a dvs.
Multumesc frumos

mirelapieptea a scris:

Buna ziua!
Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean din Costa Rica
Pentru a putea depune dosarul pentru la starea civila sector 3 Bucuresti, ne mai trebuie un certificat de cutuma,emis de ambasada sau consulatul statului Costa Rica.
Deoarece acest stat nu are reprezentare diplomatica in Romania, nu putem aduce acest document.
Intrebarea mea este;
- cum putem incheia casatoria in acest caz, ce document (dovada, declaratie notariala) poate inlocui acest certificat de cutuma si ce trebuie sa contina ca formulare?
Memtionez ca functionarul de la starea civila spune ca nu se poate incheia casatoria decat cu acest certificat(dovada).

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmeaza sa ma casatoresc in turcia. autoritatila din romania ... RoxanaRRR RoxanaRRR Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din Romania mi-au zis ca am nevoie doar de certificatul de nastere si de casatorie multilingv in care se ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat in regim de urgenta Noeme Noeme Se poate, contra cost bineinteles, sa imi scoateti un certificat de celibat cu o stampila de la MAE in regim de urgenta? (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)