avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de munca si pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de munca si pauza de masa

Lucrez la un magazin de prezentare si am primit noul program de munca adica de la 8:30-17printr-o nota interna pe care va trebui sa o semnez.Pana acum lucram 9 ore si la presiunile noastre ne-au redus programul cu 30 min.Angajatorul spune ca cele 30 de minute sunt pauza de masa in caz de control.Nu am voie sa inchid magazinul pentru a-mi lua masa si nici pentru a merge sa cumpar mancare in caz ca nu am.Va rog sa imi spuneti ce orar ar trebui sa afisez pe usa si daca pe acel orar trebuie sa apara si ora in care am pauza de masa.In CIM sunt prevazute 8 ore de munca adica de la 7-15 care nu se respecta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 22 Aprilie 2016
Puteti sesiza ITM-ul , in acest caz.

Art. 117 C.mun.
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Programul care trebuie afisat este : 8.30 - 17.00
Dar pe orar ar trebui specificata si pauza de masa?
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
Rozina22, utilizator
In opinia mea, da.
Din pacate trebuie sa lucram 8.30 ore fara pauza de masa sau sa cautam alt loc de munca.Asta este dreptatea la noi...si suntem 10 oameni in situatia asta.
In aceasta situatie sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de lucru la decizia angajatorului. bună ziua! ... gabrielle_24 gabrielle_24 Schimbare program de lucru la decizia angajatorului. Bună ziua! Lucrez de 8 ani în cadrul unei companii pe un program de lucru de 8 ore ( de luni pana ... (vezi toată discuția)
Program magazin 9-17,dar programul angajaților care ar trebui ... Loredana080 Loredana080 Program magazin 9-17,dar programul angajaților care ar trebui să fie? Bună ziua. Lucrez într-un magazin care are programul afișat 9-17. În ultimul timp, ... (vezi toată discuția)