avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari

La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la înscrierea acesteia în registrul asociațiilor de proprietari, in actul constatator eliberat sunt inscrisi primii membrii ai comitetului, de acum 16 ani (din care unii astazi nu mai exista ca proprietari, plecand sau decedand). Pentru banca trebuie sa dam un act constatator actualizat, cu numele ultimilor alesi.
Cum se poate face actualizarea la grefa tribunalului?
Cel mai recent răspuns: geamby , utilizator 18:49, 11 August 2021
Ce spuneti dv. gandesc si eu, numai ca realitatea crunta din teren este alta.
Am intrebat niste locatari din bloc care lucreaza la alte banci si mi-au spus ca asa este: trebuie prezentat certificatul de grefa.
Sa fiu sincera nu stiu de unde se scriu datele in acel certificat, dar el atesta ca asociatia nu s-a desfiintat.
De ce-o intereseaza pe banca daca o persoana fizica s-a desfiintat sau nu, asta poate o stiu economistii. Eu pot doar sa presupun.
Cu alte cuvinte trebuie sa demonstrezi ca functionezi si existi ca persoana juridica.

La alte banci se cere PV al adunarii generale in care a fost ales presedintele care se prezinta la banca pentru actualizarea datelor de cont. Dar cerinta bancii in acest caz este ca acest PV sa fie autentificat de notar, deci, oarecum, plaseaza raspunderea certificarii de la judecatorie la notariat.
elga50 a scris:
...trebuie prezentat certificatul de grefa.

Cu scuze dar nu inteleg. Cum sa cer eu certificat de grefa la judecatorie daca nu am un dosar pe rolul vreunei instante?
Eu spun, atat din experienta proprie cat si din legislatia ce o stiu, ca nu trebuie, nu e posibil asa ceva; legislatia nu prevede nicaieri asa ceva.
Daca practic stiu foarte bine ce sustin, poate ma depaseste teoria. De aceea daca stie cineva vreo prevedere legala (lege, articol...) in care se precizeaza ca trebuie sa obtii un certificat de grefa cand adunarea generala dintr-o asociatie de proprietari alege alt presedinte, va rog sa ne dati legea, articolul... si poate vom avea de castigat in experienta noi, cei ce dialogam dar si multi altii care citesc aici fara sa comenteze.
Multumesc!
Nu cand se alege alt presedinte, ci atunci cand banca te cheama, pe tine asociatie, sa-ti actualizezi datele de cont.
Eu am primit un email de la banca prin care ni s-a pus in vedere sa ne prezentam la banca pentru actualizarea datelor contului.
Am fost acolo ca administrator, m-a respins pe mine, mi-a zis sa vina reprezentantul legal cu ultimul PV de alegeri din care sa reiasa ca cel care se prezinta este reprezentantul legal al asociatiei si sa aiba la el (ea) si certificatul de grefa.
M-am mirat si am intrebat ce e acela. Mi s-a raspuns scurt: dovada ca functionati inca.
Am intrebat si pe alti functionari de la alte banci dintre locatarii din blocul meu si mi-au spus ca este adevarat, trebuie prezentat certificatul de grefa, fiind o norma a BNR.
Si a avut presedintele asociatiei acel certificat de grefa sa-l prezinte bancii?
Eu cred ca cei de la banca au confundat asociatia de proprietaru cu un ONG nou infiintat. Spun nou infiintat pentru ca numai asa se poate cere certificat de grefa, adica inainte de a definitiva infiintarea, pana cand OMG-ul primeste hotararea judecatoreasca de infiintare, cat inca are pe rolul judecatoriei dosarul de infiintare sau imediat dupa ce s-a pronuntat hotararea dar inca nu s-a redactat.
Da, a luat certificatul de grefa de la judecatorie prin care se atesta ca asociatia este in functiune (nu a fost desfiintata) si l-a prezentat la banca.

Alte discuții în legătură

Modificare proces-verbal de constituire a asociatiei de proprietari thesys thesys Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari infiintata acum 3 ani, intr-un bloc nou. La momentul respectiv am apelat la o firma in domeniu (de ... (vezi toată discuția)
Modificarea componentei comitetului executiv petitemichele petitemichele Buna dimineata, Componenta Comitetului Executiv al Asociatiei noastre s-a schimbat de vreo 2 ani,insa nu am inregistrat-o nicaieri.Unde trebuie s-o ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . Am o problema in care am nevoie de ajutor specializat : * s-a organizat o adunare generala ordinara intr-o asociate de proprietari in martie ... (vezi toată discuția)