avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul la vot
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul la vot

Un locatar ,care a achizitionat un apartament intr-un bloc din cadrul unei asociatii,nu a binevoit sa faca o cerere de aderare la asociatie,are drept de vot sau sa fie ales intr-o functie de conducere in cadrul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:09, 24 Aprilie 2016
Pentru a fi ales si a avea drept de vot trebuie sa fie membru al AP.

Daca nu a facut cerere pentru a deveni membru in AP atunci nu poate fi ales si nici nu are dreptul de a fi ales in CEx, doar membrii au aceste drepturi.

HG1588
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
a) să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociaţiei de proprietari;
b) să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura
organizatorică a asociaţiei de proprietari
, dacă au capacitatea deplină de exerciţiu;


Daca proprietarul nu a inteles sa inainteze cerere pentru a deveni membru proprietar,
inseamna ca si-a asumat responsabilitatea sa beneficieze de toate obligatiile ,mai putin de dreptul de a participa cu drept de vota la adunarea generala,de a solicita sa fie numit in functia de reprezentant al asociatiei de proprietari
ivanvintilica a scris:
...nu a binevoit sa faca o cerere de aderare la asociatie,are drept de vot sau sa fie ales intr-o functie de conducere in cadrul asociatiei?

Dar el ce vrea?
Ca nu vrea sa fie membru al asociatiei, am inteles cred.
Dar cine vrea sa-l aleaga sau cine l-a propus? El sau vecinii?
Pun aceste intrebari pentru ca fara voia lui, altii nu au cum sa-l aleaga. Apoi totul se poate rezolva intr-un minut: depune adeziunea la asociatie chiar in adunarea generala in fata tuturor si are imediat dreptul sa voteze, sa candideze....
formal trebuie sa faca acea cerere de adeziune: o foaie alba, un pix, trei randuri si gata, e membru. Apoi poate sa aleaga si sa fie ales.
Nu este dorinta nimanui, dar ca sa devi membru cu drepturi depline trebuie sa completezi o cerere de adeziune,apoi sa vezi pe langa drepturi,ce obligatii ai conform statutului asociatiei.

Alte discuții în legătură

Buna seara! un proprietar/unii proprietari a/au depus, cu nr. ... ficiu_elena ficiu_elena Buna seara! Un proprietar/unii proprietari a/au depus, cu nr. de inregistrare, cerere/cereri de adeziune la o asociatie de proprietari, act aditional la ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)