avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul la vot
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul la vot

Un locatar ,care a achizitionat un apartament intr-un bloc din cadrul unei asociatii,nu a binevoit sa faca o cerere de aderare la asociatie,are drept de vot sau sa fie ales intr-o functie de conducere in cadrul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:09, 24 Aprilie 2016
amvirdan a scris:

o foaie alba


Foaia poate sa fie deja tiparita, noul proprietar trebuie doar sa isi completeze numele si nr apartamentului. In rest chiar are nevoie de un pix!:)

apoi sa vezi pe langa drepturi,ce obligatii ai conform statutului asociatiei.


Drepturile si obligatiile le poate vedea si fara statut sau cerere de adeziune, sunt in L230 si HG1588.

Asa ca ori il trimiteti pur si simplu sa caute pe goagal "drepturi si obligatii in asociatia de proprietari" ori ii puneti la dispozitie "mura-n gura" legislatia sa o consulte in liniste acasa inainte de a-asi completa adeziunea.
In sediul asociatiei noastre, oricine poate consulta, pe langa legislatie, si dosarul cu toate piesele de infiintare a asociatiei, inclusiv statutul asociatiei.
Iar la fiecare adunare generala dam in sala cateva exemplare din legislatie, statut si alte documente ce ar putea interesa.
Si da, e o metoda corecta si lejera ca cei din conducerea asociatiei sa ouna la dispozitie formulare de adeziune iar noii veniti in randul membrilor sa-si scrie doar numele si sa semneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! un proprietar/unii proprietari a/au depus, cu nr. ... ficiu_elena ficiu_elena Buna seara! Un proprietar/unii proprietari a/au depus, cu nr. de inregistrare, cerere/cereri de adeziune la o asociatie de proprietari, act aditional la ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)