avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichetele de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichetele de masa

O firnma da tichete de masa diferentiat salariatilor,in functie de performanta si anume:Unii iau 5bonuri ,alti 10bonuri;15bonuri;21bonuri.Tichetele de masa nu sant trecute in CIM.As dori sa stiu daca se procedeaza corect sau este discriminare?Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 24 Aprilie 2016
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suportului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea bonurilor de masa marcelina8015 marcelina8015 In cazul in care firma detine mai multe puncte de lucru cu angajati, poate acorda majorarea valorii tichetelor de masa numai pentru anumite puncte de lucru ... (vezi toată discuția)
se pot acorda preferential tichetele de masa pentru salariatii unei firme private ? Morisca10 Morisca10 Buna seara Se poate acorda preferential tichetele de masa pentru salariati unei firme private , , sau dupa ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)