avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua.Am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am fost angajata cu un contract de munca pe o perioada nedeterminata si inca nu am lucrate nici 15 zile lucratoare.Pot sa imi dau demisia fara preaviz?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 25 Aprilie 2016
Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv prin modalitatea perioadei de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Prin urmare, daca sunteti in perioada de proba, puteti prezenta o notificare scrisa, prin care solicitati incetarea contractului de munca, fara a mai fi nevoie sa stati in preaviz.
@ Dorina06

Demisia fara preaviz este posibila numai in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate in c.i.m., conform art.81 alin.8 C.mun.

In c.i.m. aveti mentionata perioada de proba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca alexapaula alexapaula Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)