avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare ANAF succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare ANAF succesiune apartament

Buna ziua, recent am facut succesiunea in urma careia am devenit proprietra unui apartament. Pe Certificatul de mostenitor s-au trecut si datoriile catre ANAF ale defunctei. La Biroul notarial mi s-a spus ca am termen de 30 de zile de a intregistra Certificatul de mostenitor a ANAF iar acea datorie va trece pe CNP-ul meu, fiind unic mostenitor. Dar cei de la ANAF nu doresc sa transcrie nimic pana nu achit toata datoria:O. Eu nu dispun de acei bani, este o suma destul de mare, dar nici nu as dori sa fiu amendata pentru nerespectarea termenuluiX-(
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:32, 27 Aprilie 2016
Daca spuneti ca datoriile defunctului sunt mari, trebuie sa stiti si ca amenda pentru depasirea termenului de 30 zile este mica, si atunci ce mai conteaza 2-3 lei in plus datorie.
Solutie minune nu exista, deoarece de acum inainte fostele datorii ale defunctului sunt actualele datorii ale dvs., nu veti putea scapa de ele, decat achitandu-le sau prin executare silita.
Ma intereseaza Legea, un articol sa le pun in fata angajatilor de la ANAF. Am acceptat datoria dar nu am cum sa o platesc in termen de 30 zile. Notarul mi-a spus initial ca dupa ce obtin Certificatul de mostenitor datoria va trece pe CNP-ul meu, iar apoi pot sa cer esalonarea platilor pentru a nu fi executata silit sau cu poprire pe conturi. Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
RamonaBrodo, utilizator
Daca nu vi se primeste la ghiseu, trimiteti prin posta Formularul tipizat „Declaratie pentru stabilirea impozitului pe cladiri PF" impreuna cu celelalte acte necesare pentru declararea dobandirii unei cladiri (sunt afisate fie la fiscul local, fie pe pagina lor de internet), pentru a putea fi in termenul de declarare.
Iar cu privire la esalonarea la plata, depuneti o cerere la compartimentul de specialitate, o motivati in fapt cu povestea dvs., iar in drept cu art de mai jos din Codul de procedura fiscala. ART. 185 Instituirea posibilităţii acordării înlesnirilor la plată de către organul fiscal local
(1) La cererea temeinic justificată a contribuabilului, organul fiscal local poate acorda pentru obligaţiile fiscale restante următoarele înlesniri la plată:
a) eşalonări şi/sau amânări la plata obligaţiilor fiscale, precum şi a obligaţiilor bugetare prevăzute la art. 184 alin. (5);
b) scutiri sau reduceri de majorări de întârziere.
(2) Eşalonarea la plată se acordă pe o perioadă de cel mult 5 ani, iar amânarea la plată se acordă pe o perioadă de cel mult 6 luni, dar care nu poate depăşi data de 20 decembrie a anului fiscal în care se acordă.

(5) Pentru obligaţiile fiscale eşalonate şi/sau amânate la plată, contribuabilii trebuie să constituie garanţii astfel:
a) în cazul persoanelor fizice, o sumă egală cu două rate medii din eşalonare, reprezentând obligaţii fiscale locale eşalonate şi majorări de întârziere calculate, în cazul eşalonărilor la plată, sau o sumă rezultată din raportul dintre contravaloarea debitelor amânate şi majorările de întârziere calculate şi numărul de luni aprobate pentru amânare la plată, în cazul amânărilor la plată;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare obligatii fiscale persoane fizice elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,am primit azi un plic de la directia taxe si impozite prin care sunt somata sa platesc in 15 zile impozitul la masina+vreo doua amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Inlesniri la plata impozitului datorat de persoane fizice ptr bugetul de stat szebeni arthur szebeni arthur buna ziua, in 2007 am castigat la bursa ptr care datorez un impozit de 3600 ron,problema este ca toti banii am investit tot la bursa si acum portofoliul ... (vezi toată discuția)
Cladire nedeclarata la impozit serganro serganro Buna ziua , Detin o cladire care nu este declarata la impozit de cel putin 15 ani de zile . Din motive financiare/personale nu am reusit sa umblu ca sa o ... (vezi toată discuția)