avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Situatii financiare ong
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Situatii financiare ong

buna ziua,
am urmatoarea nelamurire: un ONG (Asociatie) din 2015 constituit din 3 membrii (presedinte,vicepresedinte si secretar) poate depune situatiile financiare daca nu are cenzor? Daca unul din membri este contabil, se pot depune situatiile doar cu semnatura administratorului sau e obligatoriu un contract cu un contabil autorizat (expert contabil)?
multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:28, 26 Aprilie 2016
Cenzorul intocmeste un raport care dupa ce este dezbatut si votat in adunarea generala, se atasaza la anexele care insotesc bilantul anual al ong. Dar asta se intampla si e impus prin lege, doar daca ong-ul are mai mult de 15 membrii cu drepturi depline. Altfel nu e obligatoriu.
Dar una peste alta, cenzorul face ceva si contabilul altceva. Deci pentru intocmirea si semnarea bilantului va trebuie un contract cu un contabil autorizat membru ceccar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit cu personalitate juridica lucian95 lucian95 Cine poate conduce contabilitatea unei asociatii nonprofit cu personalitate juridica, fara activitati economice? Care sunt situatiile financiare care se depun ... (vezi toată discuția)
Bilant contabil ong elis2014 elis2014 Am un ONG care nu are contabil angajat, nici activitate nu are. Dar are cenzor numit prin statut. Este suficient daca semnaza cenzorul si administratorul ... (vezi toată discuția)