avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe proprietati fara amenda de circulatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe proprietati fara amenda de circulatie

Buna seara ,
Va retin atentia in legatura cu o situatie intanlita azi si doresc o parere, daca se poate.

Azi am mers la primaria localitatii unde are domiciliul tatal meu , sa ii platesc impozitul pe terenuri si cladiri , aferent anului 2016. ( aproximativ 160 lei )
De prin anul 2013, in primarie a mai intrat si o amenda 400 lei ( rutiera, lipsa lumina si vesta reflectorizanta in timp ce mergea cu bicicleta noaptea, dar nu asta-i important) .

In fiecare an s-a platit impozitul , acea amenda fiind lasata in urma .

Am vrut sa ii platesc impozitul insa mi s-a spus ca nu il pot plati pe motiv ca potrivit noului cod fiscal , nu mai poate emite chitanta pentru impozitul pe anul 2016 ci trebuie sa ii platesc amenda din urma .

Asadar , are dreptate angajatul primariei sau este doar o modalitate de a aduna bani in visteria primariei ?
Probabil presati fiind multe controale, anchete, curtea de conturi.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 19:04, 16 Noiembrie 2016
Legea 207 / 2015
Ordinea stingerii obligaţiilor fiscale
Art. 165. - (1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligaţii fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligaţiile, atunci se stinge obligaţia fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:

a) toate obligaţiile fiscale principale, în ordinea vechimii, şi apoi obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;
b) obligaţiile cu scadenţe viitoare, la solicitarea debitorului.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incasare impozit datorita amenzilor copilului proprietarului Mihtarian Mihtarian Buna ziua.Am domiciliul din buletin la aceeasi adresa unde il au si parintii mei.Apartamentul este pe numele lor.Au vrut sa plateasca impozitul pe apartament ... (vezi toată discuția)
Impozit anual 2016 RAnaMaria RAnaMaria Buna ziua, bunica mea nu poate achita impozitul anual pentru ca fiul ei are o amenda neplatita. Propietar este bunica, fiul ei insa are buletin pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale (amenzi) ady09 ady09 Buna seara Detin un imobil impreuna cu sotia mea fiind inregistrati amandoi la serviciu impozite si taxe pe aceasi pozitie. Unul dintre proprietari are o ... (vezi toată discuția)