avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract cu furnizorii...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract cu furnizorii...

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de caldura,etc...?... Daca da, atunci cat timp are la dispozitie o asociatie pentru aceste demersuri dupa infiintare? Este vreo lege care reglementeaza asta?...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:26, 8 Iunie 2016
Asociatia provine dintr-o asociatie de locatari sau este infiintata intr-un complex rezidential nou?
pandatao a scris:
As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de caldura,etc...?

Daca asociatia vrea energie electrica sigur ca trebuie sa o cumpere in baza unui contract incheiat cu furnizorul de energie electrica. La fel cu orice alt furnizor de utilitati si servicii.
Daca nu are nevoie, sigur ca nu este obligata sa incheie contracte. Cu mici exceptii, sa cum este, de exemplu, contractul cu firmele de salubritate, unde asociatiile sunt obligate sa incheie contracte.

Asociatia este infiintata recent, intr-un complex rezidential nou.... Ma refeream la faptul ca nu vrem sa primim facturile pe asociatie, ci sa ramane totul asa cum este si acum...adica furnizorii emit factura pe numele fiecarui proprietar. Este vreo lege care ne obliga sa primim facturile pe asociatie?...
Furnizorul de energie electrica emite factura pentru proprietari, asa cum este acum, spuneti dv., dar aceasta factura este pentru curentul electric din apartament.

Daca vreti sa aveti curent electric pentru iluminat scara, pentru ascensor (daca e cazul) etc, privind proprietatea comuna, atunci trebuie sa faceti contract intre asociatia de proprietari si furnizor. Acest curent se va factura separat de ce primeste fiecare proprietar pentru apartamentul propriu si va fi repartizata pe lista de intretinere in functie de numarul de persoane.

Pentru celelalte utilitati numai in conditiile in care aveti contorizare individuala la usa (nu apometre) cred ca nu va mai trebuie contract pe asociatie.
E bine, totusi, sa va interesati la furnizorii respectivi (de apa rece, de apa calda si caldura) daca trebuie sa faceti contracte pe asociatie, asta depinzand de modul in care sunteti aprovizionati cu respectivele utilitati.
La caldura, de exemplu, cum primiti factura, ce detalii aveti scrise la costuri?
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2016
elga50, moderator
In factura de caldura apare ''Enerdie termica pt. incalzire'' care cuprinte ''apa calda'' si '' caldura''...in Gcal.

Alte discuții în legătură

Pot contesta penalitatile la intretinere? kubolens kubolens Buna seara, Locuiesc intr-un complex nou de locuinte....ca foarte multe alte astfel de ansambluri rezidentiale, ne-am trezit cu costuri foarte mari la ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul încearcă să oblige asociaţia nou-înfiinţată să-i plătească facturile de şantier maximiljen maximiljen Bună ziua, Suntem o Asociaţie de proprietari nou înfiinţată, la finalul anului trecut. Dezvoltatorul complexului în care ne-am înfiinţat vrea să-l ... (vezi toată discuția)
A intra in legalitate cu ajutorul infiintarii asoc. proprietari zolyxx zolyxx Noi acum dorim sa infiintam asociatia de proprietari in scara cu 20 de ap. Pana acum nu am avut nici asociatia de locatari, nimic. Strangeam bani pt consumul ... (vezi toată discuția)