avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema cu ascociatul
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema cu ascociatul

buna..numele meu este scuturiciu marius si anul trecut am infiintat un S.C. cu un prieten de-al meu,dupa care am cumparat o rulota de tip fast food.eu am scos 5000 de euro din banca si am cumparat rulota si urma ca amndoi sa platim rata la banca.....rata era de 500 de lei si fiecare urma sa punem cate 250 lei lunar pentru a o plati.doar ca dupa ce am deschis firma..dupa vreo 2 saptamani asociatul meu nu s-a mai prezentat pe la firma si pe la rulota..si nu a mai zis nk..in schimb eu am platit tot ce trebuia platit...autorizatii,contabili,marfa rata la banca ...tot ce trebuia platit...iar acuma el a venit cu pretentii financiare..a zis ca vrea 1000 de euro ca sa imi lase mie firma...eu nu mai functionez de 4 luni de zile...as putea sa il dau in judecata sa imi mai recuperez ceva din bani?cand am facut firma ..greseala mea a fost ca ne-am trecut 50% -50% ..iar eu acuma nu mai pot face nk fara semnatura lui..cu toate ca as fi vrut sa continui singur...dar acuma nu mai vreau sa fac nk pt ca el nu mai vrea..daca i-as intenta un proces as avea sanse de castig?
Cel mai recent răspuns: mariussss , utilizator 11:31, 14 August 2009
Ati folosit banii firmei?Altfel cum ati intrat in legalitate?Taxele si celelalte ...tot din banii(contul firmei) ?
Daca nu din banii firmei, factura si chitantele sunt pe firma sau pe numele dv.?
Cel mai bun lucru este sa va consultati contabilul si astfel veti rezolva in sensul in care v-am sfatuit (imprumut asociat/patron catre societate)
prima data am vrut sa scoatem un credit pe firma..dar cum nu aveam 3 luni de activitate nu s-a putut..iar asociatul meu nu putea scoate din banca ca avea prea mult..si am scos eu pe numele meu un credit de nevoi personale de 25000 de lei cu care am facut tot ce a trebuit ca sa putem functiona..rulota am luato din banii astia si am trecuto pe firma ,aparatura la fel si toate celelalte..
Problema dumneavoastra este destul de simpla, vorbiti cu contabilul el are sa va explice cum se rezolva. Aceasta rulota nu poate intra in firma asa peste noapte, exista un contract de imprumut, faceti operatiunea inversa, adica vindeti ruloata si va luati banii inapoi.
asa mi se pare si mie...da contabilul asta nici nu a fost interesat sa faca ceva...o sa incerc sa vad..el asta mi-a zis ca eu nu pot vinde rulota fara semnatura celuilalt asociat...sau m-am gandit la altceva...fiecare dintre noi cati bani am bagat acolo..sa zic ca eu am contribuit cu 6000 de euro si el cu 1000...dak cand acuma rulota cu 4000 ...trebuie sa isi ia el parte de acolo?mai ales ca nu a contribuit deloc la cheltuielile firme...toate chitantele pe care le-am platit..au numele meu pe ele...si numele firmei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare srl nou infiintat TechBoss TechBoss Asociatul unic, care este si administrator, imprumuta SRL-ul nou infiintat cu 1000 lei din care foloseste 300 lei pentru achizitia de echipamente. In luna ... (vezi toată discuția)
Firma LadyBlondy LadyBlondy Buna ziua.Cu ex sotul am cumparat pe o firma o hala si teren din care doar 10 % este al meu.Acuma el vrea sa ma scoata din firma fara sa imi dea nimik.Desi ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala.probleme intre asociati. stelutaalistar stelutaalistar Doresc un sfat pentru urmatoarea problema . A fost infiintat un S.R.L. , persoana juridica romana cu 2 asociati - 50% din capitalul social ,50% din voturi in ... (vezi toată discuția)