avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un sfat va rog...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un sfat va rog...

Dupa cateva jigniri reciproce x ii da cateva palme lui y, acesta se apara ripostand in acelasi fel. x ii face plangere la politie pentru lovire, dovedind cu un certificat medico-legal. Nu exista nici un martor. Ce il sfatuiti pe y sa recunosca sau nu fapta? Ce risca acesta ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:50, 13 August 2009
Sa ma ajute cineva intr-o problema,va rog!
am platit un avans de 20000 euro pt o casa,la baza caruia am facut o chitanta de mana din care reise ca eu am platit unul dintre proprietari[precizez ca in actul de vanz erau doi iar pe chitanta a semnat numai unul dintre ei}a primit!avem un martor dar in chitanta de mana acesta nu si-a trecut datele de buletin,numai numele si semnatura!
il pot actiona in judecata sau pot face ceva de genul reclamatie in cazul in care nu-mi mai vinde mie si vinde altcuiva?
in acea chitanta nu este specificata nici o clauza.
va rug mult ajutati-ma cu un raspuns
multumesc
ar trebui sa ne dati mai multe date..................

in primul rand, daca vanzarea are ca obiect numai o casa, si nu si un teren, deja vanzarea s-a realizat , chiar daca nu ati platit pretul in intregime, si chiar daca nu ati intrat in posesia casei, cu alte cuvinte, sunteti proprietar al casei, afara de situatia in care ati prevazut un termen diferit la care sa se realizeze transferul de proprietate.

daca vanzarea priveste si un teren situatia se complica putin, pentru ca instrainarea terenurilor se face in prezent numai prin inscris autentic.

insa, chiar si in cea de -a doua ipoteza ,, in acest moment sunteti proprietar al casei.

ati mentionat existenta unui act de vanzare - ce scrie in acel act? este autentificat? se prevede vreun termen ptr plata restului de bani, cu mentiunea amanarii transferului proprietatii?

am platit un avans de 20000 euro pt o casa,

Locuintele se instraineaza prin act de vanzare cumparare incheiat numai in forma autentica.
In caz de refuz de perfectare a actului de vanzare -cumparare , va puteti adresa instantei de judecata.
Buna ziua.Legalitatea tranzactiei bunurilor mobile si imobile se sustine si se probeaza cu documente incheiate in forma autentificata,de regula la notar.In situatia expusa de catre dvs ,in care aveti stiinta ca exista 2 proprietari ,iar dvs va ti asumat responsabilitatea sa avansati o suma financiara cu chitanta de mana,numai unuia dintre cei doi,in conditiile in care acesta nu a mentionat datele de identitate,puteti sa va treziti cu situatia in care acelasi ,ulterior nu mai recunoaste ,sau celalalt proprietar ridica pretentii si nu recunoaste tranzactia consimtita prin chitanta de mana.In eventualitatea in care amiabil nu reusiti incheierea in forma legala a tranzactiei,puteti sa formulati actiune catre instanta de judecata .
Stoica Ioana a scris:

am platit un avans de 20000 euro pt o casa,

Locuintele se instraineaza prin act de vanzare cumparare incheiat numai in forma autentica.
In caz de refuz de perfectare a actului de vanzare -cumparare , va puteti adresa instantei de judecata.

locuintele??? eu stiam ca doar terenurile.........................

Alte discuții în legătură

Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)
Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune? ciao! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am cumparat o casa in urma cu 25 ani. nu exista contract de v-c, am cumparat-o cu chitanta de mana.fostul ... (vezi toată discuția)