Dupa cateva jigniri reciproce x ii da cateva palme lui y, acesta se apara ripostand in acelasi fel. x ii face plangere la politie pentru lovire, dovedind cu un certificat medico-legal. Nu exista nici un martor. Ce il sfatuiti pe y sa recunosca sau nu fapta? Ce risca acesta ? Multumesc!
imobilele pot fi instrainate in baza unei chitante de mana .
insa ce a vrut sa spuna colega ioana, este faptul ca, ulterior , daca partile refuza perfectarea actelor , cumparatorul are la indemana actiunea in justitie . in sensul ca , se poate adresa instantei de judecata solicitand pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
in post ul initial se facea vorbire de un act de vanzare-cumparare, deci acte ar cam exista, ideea ca ,in lipsa unor informatii mai detaliate, pe care initiatorul topicului refuza sa le dea,orice fel de recomandare a unei actiuni in justitie imi pare o hazardare.......
@amitza .Nu , actualmente, locuintele sunt instrainate prin act autentic , ad validitatem
In data de 11 decembrie 2008 a fot publicata in Monitorul Oficial OUG 210/2008 care modifica legea locuintei nr. 114/1996, prevazand intre altele:
Art. 10^1. – Locuinţele şi unităţile individuale pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute. Dreptul de proprietate comună, forţată şi perpetuă asupra părţilor comune ale unui imobil se valorifică numai împreună cu dreptul de proprietate exclusivă care poartă asupra acestuia sau a unei părţi determinate din acesta.
Dovada dreptului de proprietate şi a celorlalte drepturi reale asupra unei unităţi de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate şi a extrasului de carte funciară pentru informare.
multumesc pentru urare, dar mai am mult pana termin facultatea :), ca sa am dreptul sa particip la examen.
nu stiam de existenta respectivei ordonante, dar tinand cont de asezarea respectivului articol, si facand o interpretare sistematica, eu inteleg ca se refera numai la locuintele realizate de consiliile locale.....................dar e posibil sa ma insel, asa ca astept si alte opinii.
Buna ziua.Total corect,sustinut profesional si probat cu dispozitia legala in vigoare,care nu este conditionata sau restransa ,si nu prevede exceptii ,de genul celor invocate de catre dvs.
Ce fel de actiune?
ciao! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am cumparat o casa in urma cu 25 ani. nu exista contract de v-c, am cumparat-o cu chitanta de mana.fostul ... (vezi toată discuția)