Da. El are mai multe motive. Mi-a scris o demisie de 5 pagini. Pot s-o atasez?
Cel mai mult s-a plans de frig. Radiatorul camionului nu a functionat foarte bine. L-am trimis intr-un service, unde l-a reparat, dar dupa 2 saptamani s-a stricat iar. I-am spus ca-l aduc acasa, pentru a-i schima radiatorul, dar a refuzat, spunand ca nu va muri, ca vremea se incalzeste si ca mai are putin si vine in RO, in concediu. Ne-am inteles sa ramana pana in jurul datei de 20 mai.
A folosit caldura pe care o face motorul consumand motorina.
Si se mai plange de bani. Nu recunoaste nicio suma din cele pe care i le-am platit drept salariu si diurna. I-a spus clientului meu ca nu l-am platit de 3 luni, desi a primit de la mine, peste 4500 euro.
Cu stima si respect.
Pentru ce am citit as dori sa comentez,,,sper din toata inima sa nu se inteleaga gresit,ceea ce voi scrie.
Nu sunt de profesie avocat, jurist etc. Sunt conducator auto profesionist.si cunosc legile in vigoare care imi sunt atribuite conform atestatelor profesionale.astfel:
1.Daca a ti apelat la acest respectebil forum,este de laudat,..DAR,........cred si sunt sigur,in momentul cind a ti pus in miscare afacerea cu acest camion,a ti luat la cunostinta ,despre statutul unei societati,&..
-legislatie,persoana desemnata,administrator,fond de salarii,etc,,,si,
-CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA,sau colectiv,unde ar fi trebuit sa fie si un REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARA,,,,SEMNATE SI INREGISTRATE DE AMBELE PARTI.
Daca aceste 2 documente ar fi fost redactate corect,si semnate,nu a ti fi ajuns in aceasta situatie,deloc placuta,si a ti fi fost scutit de multe neplaceri,,,UN PROVERB,,,FRICA PAZESTE BOSTANARIA,.
As dori sa cred ca,un patron,se plinge in felul asta ,se caina ,fiind constient ca nu a respectat ,cele scrise mai sus,ca nu se astepta si la partea mai putin placuta,,,.
Contractul pe care l detine soferul ,sunt sigur ca are multe de spus,iar in ceea ce priveste modul de plata,,,nu cred ca trebuia sa asteptati sa va spuna el sa i pune ti banii ,cunosc,,,,dar se poate intimpla,sa primiti dumneavoastra ,banii pentru transportul efectuat la,,30//45/90 de zile,,,se subintelege,,ca ar trebui sa fie FOND DE SALARIU.
ESTE urit sa va logati asa,dar totusi luati aminte,,un conducator auto de mare tonaj,care scrie o demisie de 5 pagini,,ar trebui sa va dea de GINDIT,
Imi permit sa trag aceste concluzii,in urma celor scrise ,de catre dumneavoastra,si cred ca si domnia voastra ,cit de cit,cunoaste viata de cabina,
Parerea mea,contactati un avocat in domeniu,platiti,,,analizati corect,,si apoi veti vedea reversul MEDALIEI,,,instanta,,,,sper asa sa se intimple,,,daca intradevar ATI FOST CORECT SI PE BUNA DREPTATE ,ATI PAGUBIT,,,,
Sunt soferi si soferi,INTRE SOFERI,dar banuiesc,in momentul incredintarii,unui astfel de camion,al unui astfel de contract,,,ar fi fost indicat sa fie 2 soferi,,macar 2 luni,,,pentru buna desfasurare a activitatii.
In rest sa ne dea bunul DUMNEZEU,mai multa minte ,si mai putin ghinion,
HRISTOS A INVIAT,SARBATORI PASCALE FERICITE.
P.S ADAM ma numesc.
Buna ziua!
Intre timp am trimis sofer in DK pentru a aduce camionul acasa, in RO. Acesta a ajuns ieri dimineata in DK, la Vejle, acolo unde era camionul, intr-o parcare. Soferul demisionar nu a venit sa predea camionul. Cheile le-am gasit agatate undeva. Nu am gasit acte in camion (CMR-uri in original pentru transporturile facute timp de 2 luni pe comunitate, procesele verbale prin care firma a fost amendata etc). Nu am gasit trusa cu scule a camionului, statia de emisie-receptie etc. Soferul spune, la telefon, ca nu sunt la el. Nu mai vorbesc de mizeria si dezordinea din capul tractor si remorca.Ce e de facut? Pot sa-i fac o plangere la politie? Daca, da, la care politie? Unde are firma sediul?
un conducator auto de mare tonaj,care scrie o demisie de 5 pagini,,ar trebui sa va dea de GINDIT,
In privinta respectarii drepturilor angajatului concluzia o va trage instanta, asta in cazul in care angajatorul este indreptatit sa isi recupereze prejudiciul prin instanta.
Demisia intinsa pe 5 pagini este irelevanta, putea sa isi scrie memoriile din cabina.
Daca omul s-a simtit nedreptatit si avea ceva de reprosat angajatorului atunci trebuia sa o faca intr-o plangere adresata instantei de judecata.
Altfel, toti suntem povestitori, in demisii sau pe forumuri!