avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenajare pod imi trebue autorizatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenajare pod imi trebue autorizatie?

am o casa formata din parter mansarda si pod in autorizatie de construire apare p+m cand am facut cadasatru am facut si pe pod dar mia trecut pod fara autorizatie de construire ce sa fac sa abtin un act pe acest pod as dori mai degraba o sentinta civila decat sa iau iar drumul primariei
va rog sama ajutati
Cel mai recent răspuns: cristimarian , utilizator 14:29, 12 August 2009
Din pacate, drumul e cel spre primarie. In caz de tergiversare, se poate obtine doar o sentinta prin care primaria e obligata sa elibereze autorizatia de constructie, daca aceasta depaseste termenul legal ( intotdeauna il depaseste!)
Nu veţi putea obţine vreun rezultat prin instanţă. Soluţia o găsiţi în Legea nr.50 din 1991 cu modificările ulterioare şi în normele de aplicare emise de MLPAT sau cum se va fi numind acum.
adica dvs. vreti sa amenajati acest pod ca si locuinta si vreti sa apara in acte ? puteti face ce vreti ,dar in instanta sa mergeti dupa ce se prescrie termenul de 2 ani privind amenda (constructor de buna credinta)
L.50/1991, art.37(5):

Constructiile executate fara autorizatie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum si cele care nu au efectuata receptia la terminarea lucrarilor, potrivit legii, nu se considera finalizate si nu pot fi intabulate în cartea funciara. În aceasta situatie se aplica în continuare sanctiunile prevazute de lege.

Sper că textul mai este în vigoare, nu am verificat.


E simplu. Nicio instanţă nu va dispune întabularea înainte de soluţionarea chestiunii în conformitate cu normele legale. Nici măcar după trecerea perioadei de doi ani.
pai nu cred ca user-ul vroia intabularea podului, vroia acte pe el. asa ca lasa sa treaca 2 ani ,da primaria in judecata ,se da sentinta de constructor de buna credinta (scapa si de amenda B-)) pe urma intabuleaza =D>

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)
Pot uza de art 2 din legea 50/1991 pentru amenajarea unei camere in pod? MihaiBarbu MihaiBarbu Bună ziua, Doresc să amenajez o cameră în podul casei, cu o suprafaţă de nu mai mult de 20% din suprafaţa totală a casei. Ca să o acopăr se va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cum se poate intabula o casa nou fara autorizatie de ... Kiki Krisztian Kiki Krisztian Buna ziua cum se poate intabula o casa nou fara autorizatie de constructie doar pe numele meu dupa divort? Casa a fost construita in timpul casatoriei (vezi toată discuția)