avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua cum se poate intabula o casa nou fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua cum se poate intabula o casa nou fara autorizatie de ...

Buna ziua cum se poate intabula o casa nou fara autorizatie de constructie doar pe numele meu dupa divort? Casa a fost construita in timpul casatoriei
Cel mai recent răspuns: Kiki Krisztian , utilizator 16:44, 8 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Legii Nr. 7, Art. 2, punctul 14 din 6 ianuarie 2020 se modifica prevederile articolului 37, alin. 6 al Legii Nr. 50/1991 si se stipuleaza faptul ca dreptul de proprietate asupra constructiilor se poate intabula in cartea funciara in baza unei adeverinte sau certificat de atestarea a edificarii constructiei.
Prevederile se aplica si in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire daca s-a implinit termenul de prescriptie de 3 ani pentru sanctionarea faptei.
Pentru intabularea unei constructii fara autorizatie, autoritatile locale vor emite certificatul de atestare a edificarii constructiei in baza unei expertize tehnice calitative
Expertiza MLPAT, pentru a stabili daca constructia intruneste cerintele fundamentale=(structura de rezistenta, securitatea la incendiu) si a unei documentatii cadastrale realizate de catre un inginer geodez – cadastrist autorizat ANCPI.

Va multumesc f frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie sarpanta bloc elevic elevic Constructie sarpanta bloc. Asociatia a primit din partea din partea primariei o adresa in care se stipuleza: \"....daca lucrarile au fost executate in regim ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)
Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)