avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la servici dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la servici dupa concediu de crestere copil

Hristos a inviat! Am 2 probleme
Sunt in concediu de crestere copil. Copilul implineste 2 ani in luna iulie. Daca tatal nu era angajat cand s-a nascut copilul, pot sta acasa tot eu ultima luna si sa iau indemnizatia?
A doua problema e cu intoarcerea la servici. Am fost sa propun micsorarea normei de munca. Nu am cu cine lasa copilul cand lucrez 8 ore. M-am gandit sa propun trecerea mea la 4h si organizarea programului incat in zilele de miercuri si joi sa lucrez schimbul 1. Initial au spus ca e in regula, dupa care m-au sunat si mi-au zis ca nu pot face asta. In somaj nu vor sa ma dea pentru ca au nevoie de oameni si nu doresc blocarea postului. Ce pot face? Eu vreau sa lucrez insa cu un program bine organizat incat sa am si grija de copil. Ii pot obliga sa ma dea in somaj sau sa imi faca programul incat 6luni dupa intoarcere sa pot lucra? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 4 Mai 2016
helen2688 a scris:

.....Ii pot obliga sa ma dea in somaj sau sa imi faca programul incat 6luni dupa intoarcere sa pot lucra? Multumesc!


Nu-i puteti obliga sa va dea in somaj si nici sa accepte reducerea timpului de munca dupa revenirea din CCC.


... Daca tatal nu era angajat cand s-a nascut copilul, pot sta acasa tot eu ultima luna si sa iau indemnizatia?


Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna. In speta, va putea sta acasa in CCC 2 ani de zile daca s-a optat pentru aceasta varianta.
Buna ziua,
Trebuie sa anunt undeva ca imi revine mie ultima luna , ca tatal nu a lucrat perioada necesara?
In situatia mea, daca cei de la servici nu vor sa ma ajute cu programul, practic ei ma silesc sa-mi dau demisia. Eu nu am cu cine lasa copilul miercurea si joia dupa ce iese de la cresa. E legal ce fac sau ar trebui sa picam la o intelegere?
Primaria sau AJPIS trebuie sa anuntati.

In speta, trebuie sa gasiti o cale amiabila pentru solutionarea acelei probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu din cic IoanaSpulber IoanaSpulber Hristos a înviat! As vrea sa va intreb cand trebuie sa revin la munca din CIC pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana împlinește copilul 3 ... (vezi toată discuția)
Schimbare durata cic de la 1 an la 2 ani netcupeter netcupeter Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In data de 09.11.2015 am depus la DGASPC sectorul 2, solicitarea de intoarcere la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mihaelatimpau mihaelatimpau Buna ziua, Am nascut pe 22 decembrie 2012, am optat pt. concediu de crestere a copilului pana la 2 ani. Ma voi intoarce la serviciu pe 19 noiembrie 2014, ... (vezi toată discuția)