avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu declarat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu declarat

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta de 300 o iau pe stat, in cazul in care vreau sa fac un credit si ma verifica la anaf, nu ma ajuta "1500"
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
inktek, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 15 Mai 2016
Unde sa va declare salariul net ?

Dvs afirmati ca aveti pe c.i.m. un salariu, iar in realitate este altul ?
Am salariu trecut in contract 1200 net si in mana iau 1500 (diferenta de 300 o iau pe stat de plata). Daca ma verifica o banca la anaf am trecut 1200 salariu, vreau sa fac cumva sa apara ca iau 1500, iar cu patronul nu prea merge de buna voie, este mai neintelegator "pentru ca plateste taxe...."
Daca in CIM de munca aveti trecut 1200 ron net nu este in interesul dvs.sa-l obligati pe angajator sa va treaca si in CIM cat luati efectiv(1500 ron),s-ar putea supara si sa va dea efectiv 1200 ron cat aveti in CIM.
@ inktek

Sesizati ITM-ul si/sau ANAF-ul, in aceasta privinta.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, asta in cazul in care vreau sa-mi iau ramas bun, nu ? Cred ca isi vor da seama ca am fost eu pe acolo si i-am dat in gat... :))

Alte discuții în legătură

Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de salariul trecut pe cartea de munca androidu androidu BUNA tuturor. DA , am luat aceasta decizie deoarece am fost sa fac o refinantare si m-am lovit de aceasta problema cu salariul pe cartea de munca si al meau si ... (vezi toată discuția)
Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! M-ar interesa si pe mine modul de calcul al indemnizatiei CCC, cum se calculeaza cei 85%. Eu am salariul minim pe economie pe cartea de munca, dar ... (vezi toată discuția)