avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se pot conexa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se pot conexa ?

se pot conexa două acţiuni, din două dosare, unul în vechiul C.P.C., altul întemeiat pe normele noului C.P.C. ?

Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 10:22, 9 Mai 2016
Daca exista identitate de cauza, obiect si parti, se pot conexa.
Daca exista aceasta identitate, e litispendenta, nu conexitate.
Care sunt motivele de conexitate?
răspund la întrebarea pusă de AVLIL :

Am identitate de părţi : primul dosar - cu acţiunea întemeiată pe art. din vechiul CPC, este la un complet de insolvenţă, - cerere de anulare acte false, înscriere în fals, în care se dispută un imobil adus şi aflat - cu acte false, în capitalul social al unei SC, iar noua acţiune, întemeiată pe art. din noul CPC, este depusă la judecătoria de care ţine imobilul din discuţie, - cu capete de cerere în constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea vechiului şi a noului cpc viktorV viktorV Am un proces civil, deschis sub aplicarea vechiului C.P.C. - la tribunal, - împotriva mai multor pârâţi; sunt la primul termen. Am nevoie de deschiderea ... (vezi toată discuția)
Litispendenta? conexare? JohnJohn JohnJohn Un justitiabil deschide trei dosare diferite avand acelasi adversar si acelasi obiect. Cele trei dosare sunt inaintate aceleiasi instante (acelasi Tribunal). ... (vezi toată discuția)
Cum găsesc corespondența dintre art. din vechiul c.civ. și cele din noul c.civ ? viktorV viktorV Am întemeiat o actiune în constatarea nulității absolute, pe dispozițiile art.948 pct.2 și pct.4, art.960, art.961, art.966, art.968, art.971, 967 – ... (vezi toată discuția)