avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contrabanda si nerespectarea armelor si munitilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

contrabanda si nerespectarea armelor si munitilor

Buna ziua,inainte sa consult un avocat as dorii sa aud si parerile dvs. sau macar sa imi spuna cineva in termen juridic cu ce se mananca aceasta situatie.:).Am trimis din Austria o arma cu gloante oarbe unde o cumperi la liber si o poti vinde la liber ,fara a o tranzactiona printr-un armurier autorizat pentru ca este o jucarie.... i-am vandut-o unui cetatean roman dar nu am avut contact cu el direct ci i-am trimis-o prin posta! Legislatia Romaneasca spune ca acest timp de arme sunt supuse notificarii in Romania ,adica omul trebuia sa isi inregistreze arma la politie.De vreo cateva zile s-au trezit parintii mei cu politia la usa cum ca am un dosar penal pentru contrabanda cu arme si nerespectarea regimului armelor si munitilor!

Ce nu inteleg eu este ca:

-Unde este contrabanda atata timp cat eu nu am introdus fizic niciun fel de arma pe teritoriul Romaniei si nici nu am fost eu beneficiarul final?Pentru ca beneficiarul final avea obligatia sa faca notificarea prealabila.
-Unde este nerespectarea regimului armelor si munitilor atata timp cat am vandut-o dintr-o tara unde era perfect legal iar tranzactia s-a efectuat in mediul online?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:38, 6 Mai 2016
Va pot incriminarea pentru ca sunteți cetățean roman.
Sunt insa de acord cu dvs. în bună parte.

Ca idee ca sa înțelegeți și drogurile se pot trimite în România dintr-o tara unde nu sunt interzise dar fapta constituie infracțiune.

Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Contrabanda calificata și nerespectarea regimului armelor și al munitiilor Marius9322 Marius9322 Buna ziua In septembrie 2019 am cumparat din Statele Unite ale Americii un pistol de tip airsoft(arma neletala cal 4.5mm) si i-am trimis-o prin posta unui ... (vezi toată discuția)
Prins cu 3 cartuse de kalashnikov... acuma ce? Liliiy Liliiy Fratele meu a fost prins cu 3 cartuse de Kalajnikov in club. Le avea cu el doar sa faca pe smecherul... nu s-au gasit alte arme in casa,etc. Cam ce pedeapsa ... (vezi toată discuția)