avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda calificata și nerespectarea regimului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda calificata și nerespectarea regimului armelor și al munitiilor

Buna ziua
In septembrie 2019 am cumparat din Statele Unite ale Americii un pistol de tip airsoft(arma neletala cal 4.5mm) si i-am trimis-o prin posta unui prieten in Romania. In SUA nu am avut nevoie de autorizatie și necunoscand suficient legea din Romania, am crezut ca nu voi avea nici in Romania nevoie de autorizatie. A ajuns in Romania in ianuarie 2020 si a fost oprita pentru o constatare tehnico-balistica in urma careia a fost incadrata in categoria armelor neletale supuse autorizarii si s-a constituit un dosar penal pentru ”nerespectarea regimului armelor si munitiilor” si ”contrabanda calificata”. Nu am detinut sau folosit niciodata arma pe teritoriul Romaniei, ci doar intr-un stat unde era legal si a fost cumparata legal.
As dori sa intreb daca poate fi vorba despre contrabanda calificata din moment ce nu am introdus personal pistolul și nu am incercat sa il introduc prin mijloace ilegale, ci a trecut pe la vama.
Si cat de grava ar putea fi pedeapsa considerand ca nu am antecedente penale?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:30, 27 Ianuarie 2020
Ar fi bine sa va angajați avocat ca sa va apere cat se poate de bine.
Daca nu va apărați veti ajunge sa aveti cazier foarte probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pistol gaze bulgaria tzutzupimp tzutzupimp Va rog sa ma ajutati. Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. ... (vezi toată discuția)
Contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor... Daniel.W Daniel.W Buna ziua , anul trecut am cumparat o pusca neletala cu aer comprimat categoria C3 (4,5cal.) din Germania ,am avut autorizatie de procurare arma valabila , ... (vezi toată discuția)
Lncalcarea regimului armelor si munitiilor elenanatasa elenanatasa Buna seara, In decembrie 2011, am mers in Bulgaria impreuna cu sotul meu , pt cateva cumparaturi, ocazie cu care si-a achizitionat si o arma neletala (pusca, ... (vezi toată discuția)