avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul pentru munca sambata 75%?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul pentru munca sambata 75%?!

Buna ziua,
am o speta in care in contractul colectiv de munca este specificat sporul de 75%, iar ANAF la un control a impus sa fie acordat 100%, iar pe diferenta de 25% a calculat inclusiv accesorii.
Nu ar trebui respectat codul muncii si contractul colectiv de munca? sau se merge pe prevederile codului fiscal?
Impunerea accesorilor de la ce data trebuie calculata? Data hot judecatoresti, cumva?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:42, 6 Mai 2016
ROI nu poate contine alte prevederi decat cele mentionate in Codul fiscal. Este ilegal.
Calculul accesoriilor se fac de la data mentionata in actul de control al ANAF. Daca contestati in instanta actul fiscal, ar trebui sa se suspende, dar nu vad motivul contestatiei, daca prevederea este conforma cu Codul fiscal.
@ iliebanu

1. Se respecta prevederile c.c.m. aplicabil.

2. ANAF-ul nu are niciolegatura cu impunerea unui anumit spor pe care-lpoate acorda un angajator.

3. Codul Fiscal nu reglementeaza sporuri pentru relatiile de munca. Prin urmare, depuneti contestatie impotriva actului de control al ANAF-ului.
@iliebanu
Despre ce perioada e vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca manucristina23 manucristina23 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o informatie. Acum putin timp am avut control de la itm si ni s-a cerut sa prezentam ccm la nivel de unitate deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Act aditional pt. plata orelor suplimentare? otiliapetrican otiliapetrican Am avut recent un control de la ITM, si pentru orele suplimentare mi s-a spus sa fac un act aditional. Stie cineva cum suna asa ceva? Scriu ca pentru orele ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca sambata-cum se calculeaza? hgabi hgabi As dori sa va intreb cum sa calculeaza sporul acordat unui salariat pentru ca lucreaza sambata? Art.137 (3) prevede acordarea unui spor la salariu, dar nu ... (vezi toată discuția)