avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ingrijire copil

Buna ziua,

Sunt o viitoare mamica angajata din luna noeimbrie 2007 si data prezumtiva a nasterii este 1 februarie 2010. As avea la dumneavoastra rugamintea de a imi oferi cateva informatii in legatura cu acordarea concediului de 2 ani pentru ingrijirea copilului, in conditiile in care in anul 2009 am beneficiat de 2 luni concediu fara plata(respectiv lunile mai, iunie) pentru absolvirea studiilor postuniversitare si rezolvarea unor probleme personale. Conform legislatiei, am constatat ca pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru ingrijirea copilului este necesara o contributie de 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Intrebarea mea este daca imi pot achita retroactiv contributiile pentru aceste 2 luni in care am beneficiat de concediu fara plata pentru a beneficia de indemnizatia de 85% din salariu si cum urmeaza a fi calculata aceasta in cazul meu? va multumesc si va orez o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:29, 12 August 2009
cf oug 148/2005:

(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

i) au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii;

Daca cele 2 luni s-au acordat expres pentru scopul de mai sus, atunci va vor fi luate in calcul la stagiu.

Restul concediilor fara plata (pentru interese opersonale_ nu constituie stagiu de cotizare la acordarea CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil eryurek eryurek Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri. Am o fetita care implineste 2 ... (vezi toată discuția)
Doctoratul in invatamintul superior medical este curs de formare si perfectionare pantera A pantera A va rog sa ma ajutati,am nascut in sept.2007 ,fiind angajata la universitate ca doctorand pina in noiembrie 2006,apoi am 2 luni de concediu fara salar cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)