avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caine de paza, raspunderea proprietarului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caine de paza, raspunderea proprietarului

Sa presupunem ca o persoana patrunde in curtea casei unde se afla un caine de paza, pe poarta este afisat un sticker cu "Atentie caine periculos", persoana este muscata de caine, poate fi tras la raspundere stapanul pentru urmarile muscaturii etc?
Cel mai recent răspuns: ovdrd , utilizator 19:10, 30 Noiembrie 2017
In cazul in care proprietatea este pazita de un leu african sau unul autohton este posibil ca interesul intrusului sa se opreasca la el si sa nu mai fie interesat de restul bunurilor.
Fiind o proprietate privata, cu sticker afisat la vedere, pentru ce se face vinovat proprietarul ? Pentru ca are un caine de paza, care patruleaza prin curte ? DE PAZA, atentie, nu de agrement ! Cumva, a sarit cainele peste gard si l-a agresat pe un cetatean, simplu trecator pe strada ? Atunci, il tinem legat in lant, din scurt, pentru a rade si pisicile de el. Daca era caine de apartament, il tinea in sufragerie si il transforma in jucarie pentru copii.
petricadracea a scris:

Daca era caine de apartament, il tinea in sufragerie si il transforma in jucarie pentru copii.

Detinatorii de caini ,cunosc foarte bine comportamentul cainilor ,cum se comporta acestia fata de persoane straine care intra in spatiul acestora
Sa fiti convins ca inclusiv cainele de apartament recunoaste si apara spatiul care stie el ca ii apartine
Inclusiv caini de talie mica ,de apartament,pot crea mari neplaceri acelora care patrund in spatiul in care sunt familiarizati cainii
2-3 caini de talie mica ,de apartament,care se cunoaste ca sunt mult mai zgomotosi,pot avea un comportament mai agresiv si fiind mai multi ,pot face uneori mult mai mult rau fata de un singur caine talie mare,este vorba de spiritul de haita....
2 tekeli care sunt invatati sa doarma toata ziua in apartament,la curte - pot prezenta comportament foarte agresiv fata de intrusi

Raspunzatoare este persoana care are paza juridica a animalului. Daca nu a fost intrare prin violenta, efractie etc cel care are paza juridica raspunde atat civil cat si penal, din culpa, deoarece a prevazut ca animalul pe care il are in curte ar putea sa muste sau sa ucida un om (atunci cand a pus semnul pe poarta) dar a socotit fara temei ca nu se va intampla sau nu a prevazut desi putea si trebuia sa prevada rezultatul, adica vatamarea unei persoane care, repet, nu a intrat prin violenta, efractie, escaladare in imobil sau in locuri imprejmuite care tin de acesta.
Potrivit Codului penal poti chiar sa ucizi cainele agresiv fara sa fie infractiune, chiar daca te afli pe proprietatea altuia.

Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Se poate folosi sârmã nato? mira_234 mira_234 Pot sa pun sârmă nato pe gard sau in gradina mea? Am auzit ca in germania nu este voie. Multumesc (vezi toată discuția)
Proprietari caini alinailie alinailie Buna ziua!Exista vreo lege,\"regula\",\"ceva\" care sa i oblige pe proprietarii de caini de la curti sa lege cainele la o anumita distanta de gard,in curte, ... (vezi toată discuția)
Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)