avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Micsorarea salariului fara stirea salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Micsorarea salariului fara stirea salariatului

Buna ziua,

Vineri am aflat ca eu de 2 luni am salariul micsorat la minim pe economie, de la 2500 la 785 net, fara acordul meu si fara a semna act aditional. A existat in prealabil o discutie pe la inceputul lunii februarie legat de salariu cum ca e posibil sa fie nevoie sa reducem salariile pentru cateva luni, dar nimic concret. Ramasese sa mai vorbim si in nici un caz nu la minim pe economie.

Din cate stiu modificarile contractuale se fac cu acordul partilor sub semnatura, deci presupun ca cineva a semnat un act aditional in FALS in numele meu.

Ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: alin13c , utilizator 16:55, 8 Mai 2016
In acest caz, asa cum am mentionat anterior, va puteti adresa instantei de judecata pentru anularea actului aditional de modificare a salariului.

De asemenea, in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, puteti solicita Inspectiei Muncii (nu va adresati ITM-ului) sa va comunice care este salariul de incadrare cu care figurati in REVISAL si transmis de catre angajatorul dvs..

Formular online pus la dispoziția publicului pentru înregistrarea de petiții și sesizări de catre Inspecția Muncii:
[ link extern ]
Am inteles.
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea salariului datorita rezultatelor financiare slabe dragulina dragulina Buna ziua, Sa zicem ca angajatorul decide reducerea salariilor motivata de rezultatele financiare proaste ale societatii. Cum trebuie sa dovedeasca el ... (vezi toată discuția)
Modificarea duratei muncii irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de angajator am posibilitatea legala sa modific in contractul angajatilor, la capitolul durata ... (vezi toată discuția)
Protectia salariatului angajat angajat In fiecare an, de obicei la inceputul lunii decembrie, suntem chemati sa ni se anunte eventualele mariri de salariu, sedinte pe care sefii le numesc NEGOCIERI. ... (vezi toată discuția)