avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... presedintele curtii de apel mi-a returnat recursul in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

presedintele curtii de apel mi-a returnat recursul in casatie

Ajutor! Ce ma fac??
Presedintele C.A. mi-a restituit recursul in casatie, potrivit prev. art. 439 alin. 4ind1, deoarece nu ar fi formulat prin intermediul unui avocat care poate pune concluzii la ICCJ, nefiind anexata delegatia avocatiala.
Insa delegatia este deja anexata la dosarul cauzei, unde am fost reprezentat de avocat. De fapt, este vb de hotararea judecatoreasca prin care mi-a fost desemnat avocat din oficiu,
Ce trebuie sa fac sa trimita recursul la ICCJ???
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:23, 24 Iunie 2016
Ba da, am avocat pe durata intregului proces penal!!!!
Avocat desemnat prin hotarare judecatoreasca, in temeiul legii 211/2004!!
Deci NU ESTE AVOCAT DIN OFICIU!!!
(adica, este desemnat de barou, dar nu ce se intelege obisnuit prin avocat din oficiu in procesul penal)
Nu inteleg de ce sustineti ca nu am avocatul pe intreaga durata a procesului?!?!

art. 18 alin. (1) Asistenţa juridică gratuită se acordă fiecărei victime pe tot parcursul procesului, în limita unei sume echivalente cu două salarii de bază minime brute pe ţară

Ce conteaza ca e semnatura mea pe cerere?
Semnatura inseamna ca imi insusesc continutul, nu ca eu l-am scris!!
Puteam sa o trimit nesemnata... caz in care ICCJ imi punea in vedere sa o semnez.
Nu urma presedintele CA sa mi-o trimita inapoi ca nu e semnata!
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
aidu, utilizator
Vad ca raspundeti doar la ce va convine, de ce nu il puneti pe avocat sa va semneze daca aveti avocat desemnat permanent?
Nu urmaresc o disputa teoretica cu dvs :)
Ci doar sa obtin informatii si sfaturi utile!

Ce utilitate ar putea avea sa ma duc acum la avocat... dupa ce mi-a restituit deja recursul?
Chiar de as formula altul nou... nu ar mai fi in termen.
Informatii si sfaturi utile v-am dat, doar ca nu le acceptati.
In esenta, este inutil tot acest demers al dvs, nu se poate ataca cu recurs in casatie incheierea judecatorului de camera preliminara.
patrascu razvan a scris:

In esenta, este inutil tot acest demers al dvs, nu se poate ataca cu recurs in casatie incheierea judecatorului de camera preliminara.

Adica va referiti ca nu este indeplinita conditia de admisibilitate.
Dar, dupa cum vedeti titlul subiectului se refera ca presedintele CA mi-a returnat cererea, si nu la indeplinirea conditiilor de admisibilitate.
In acest sens sunt necesare informatii si sfaturi utile :)

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)
Noul cod de procedura civila va aduce multi clienti avocatilor andyand andyand sub sanctiunea nulitatii cererii,in caile superioare fondului cererea se face exclusiv de avocati sau licentiati in drept, iar la fond vor fi desemnati avocati ... (vezi toată discuția)
Ingradire drept aparare peraspera peraspera Va rog sa aveti amabilitatea de a adauga si alte moduri in care se considera ca dreptul la aparare nu a fost respectat- exceptand acest caz particular ... (vezi toată discuția)