avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa sub juramant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa sub juramant

In cazul in care un martor depune marturie mincinoasa sub juramant, cine se sesizeaza privind acest fapt?Caz concret: un martor declara ca nu a fost intrebat privind un anumit aspect, dar exista un document doveditor in care apare semnatura sa ca dovada ca i s-a cerut parerea. Aceasta atitudine poate fi considerata ca fiind marturie mincinoasa?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
ContSters53977, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:58, 12 Mai 2016
"Nu a fost intrebat" este o formulare vaga: nu a fost intrebat in ce context, cand, unde, de catre cine? Functie de formularea concreta a intrebarii si raspunsului reiese daca este sau nu marturie mincinoasa. Pe urma, un om nu este obligat sa-si aminteasca tot ce a facut sau spus vreodata. Deci: depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa spiderabp spiderabp Buna seara! Sunt in partaj cu fostul sot; printre bunurile care le avem de impartit exista si o masina despre care el a declarat ca nu o mai are ...ca a ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa, sau nu FRD FRD In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum ... (vezi toată discuția)
Juramantul martorului Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Jur/ma oblig ca voi spune ADEVARUL [/b](?) ... Hopa! Care dintre multiplele teorii ale adevarului se aplica aici ? Adevarul privit ca o corespondenta intre ... (vezi toată discuția)