avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire diurna
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire diurna

Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost instiintat angajatorul meu s.a.m.d. ... pana aici mi se pare ok,cele doua conturi blocate sunt unul de lei si celalalt de euro,primul este pt salar,al doilea pt diurna,lucrez peste hotare...asadar fiind blocat si contul de euro nu pot folosii cardul si nici nu pot ridica banii de diurna de la ghiseul bancii pt ca sunt peste hotare...angajatorul face poprirea din salarul de lei,33% asa cum prevede legea si ii vireaza in contul popririi...din cate stiu legea nu permite efectuarea popririi pe diurna...asa ca am cerut sistarea popririi pe contul de euro,lucru care s-a efectuat pana la urma,cu bataie de cap si contul de euro a fost deblocat...insa surpriza,banii de diurna din contul de euro au fost reteasi,cu toate ca legea nu permite asta si cu toate ca poprirea se face din contul de lei de catre angajator...banii au fost reteasi din cont si virati catre executor,repet,diurna mea a fost retrasa in totalitate...vreau sa stiu dc si cat de legal este? ... va multumesc,cu stima Dinu
Cel mai recent răspuns: Dinu_Aurelian , utilizator 11:03, 13 Mai 2016
Am inteles...ramane sa am o discutie civilizata cu ambele parti mai intai iar daca nu ajungem la un acord comun pe cale amiabila,atunci actionam pe cale juridica...conform legii nu aveau voie sa se atinga de diurna mea iar daca a fost o greseala,trebuie sa-mi restituie suma! ... va multumesc pt cooperare,o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)
Poprire Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara...a venit o poprire pe numele meu la firma luna trecuta si o instiintare catre banca pt acelasi lucru,asa ca angajatorul meu m-a instiintat ca se va ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)