avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... poluarea fonica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

poluarea fonica

Exista lege in care se interzice subwoofer-ul in blocuri ? sau cit este maxim-ul de decibeli admisi pe timp de zi si pe timp de noapte ?

Va multumesc !
nu exista o lege in acest sens, dar exista legea 61/91 care va interzice ( printre altele ) sa va deranjati vecinii
LEGE nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*)
pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
ART. 3
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu character social, în mediul urban;


ART. 4
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:

c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), 26), 27);




Deci alegerea este a ta!

Nimeni nu e mai presus de lege!
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
valitinu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)