avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare freelancer
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare freelancer

Daca prestez ocazional diferite servicii de graphic design si primesc plati din SUA prin paypal datorez impozit sau alte taxe in Romania?Precizez ca prestez aceste servicii pentru diverse persoane fizice ,fara contract.
Nu este stabilita nicio relatie contractuala? Aceasta poate fi inclusiv genul "Accept termenii si conditiile". In functie de ce scrie acolo, datorati sau nu impozite si contributii sociale in Romania.

De regula, se stabileste ca beneficiarul nu plateste nimic referitor la acestea si ca intra in sarcina prestatorului de servicii.
Nu, nu este stabilita nicio relatie contractuala. Este o intelegere "verbala", adica discut cu persoana respectiva pe facebook, dupa ce am terminat lucrarea, persoana respectiva imi vireaza suma stabilita in contul de paypal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ObligaÞiile agricultorilor faÞÃ de zilierii prestatori În timpul sezonului nickbrai nickbrai Salutări cordiale tuturor... Am fost pus în dilemă mai dăunăzi când un amic mi-a adresat întrebarea : ce obligaţii am eu faţă de zilierii care mă ... (vezi toată discuția)
Angajare zilieri zahariuc_florentina zahariuc_florentina Conditiile de angajare si modul de plata pentru persoanele juridice (vezi toată discuția)