avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanse in proces (probleme cu psihiatrul)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanse in proces (probleme cu psihiatrul)

Buna ziua. Bunica mea de la tara s-a plans doctorului de familie ca are mici probleme cu somnul. Acesta a pus-o sa vorbeasca la telefon cu un psihiatru care i-a dat direct 3 pastile extrem de puternice in doze mari dintre care 2 erau antidepresive iar unul era pentru epilepsie. La doua din aceste 3 medicamente scria pe prospect ca se pot folosi maxim 3 saptamani insa psihiatrul i-a reinnoit luna de luna prescriptia timp de 4 ani. Cum am spus, psihiatrul nu a vazut-o niciodata in persoana si oricum psihiatri nu au dreptul sa puna diagnostice, ei sunt un fel de farmacisti, nu doctori. Din cauza pastilelor cu efecte secundare criminale bunica a ajuns sa aiba nenumarate probleme de sanatate si a slabit ca un schelet. Cand a ajuns in cele din urma la spital, rudelor de la tara le era si frica sa o duca pentru a nu se interpreta ca nu i-au dat de mancare. Doctorii de acolo i-au spus sa taie de urgenta pastilele si din fericire inca traieste si incearca sa isi revina. Va dura ani pana se va putea lasa complet de ele intrucat dau dependenta puternica.

Intrebarea mea este: Ar fi indicata darea in judecata a psihiatrului ? Ar avea vre-o sansa de castig un asemenea proces ? Intreb pentru ca din ce am inteles procurorii nu au competenta in asemenea cazuri si cazul depinde mai mult de colegiul medicilor unde in general se apara intre ei. Dar totusi, mie cazul imi pare destul de simplu si greu de pierdut avand in vedere pasajele ingrosate din acest mesaj. Ati mai intalnit asemenea cazusi ca si avocat ? Ce imi recomandati sa fac ?
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
astra123, utilizator
Cel mai recent răspuns: bubuluta , utilizator 23:38, 21 Mai 2016
in primul rand ganditi-va ca daca ar fi atat de nocive, periculoase nu ar fi vandute/ sunt trecute ca o acoperire, ca fiind un risc de...si doar pe un esantion mic, nesmnificativ de persoane.

Inainte de antidepresive se folosea heroina pentru tratarea depresiei. De 5 ani, metoda principala de tratament a devenit mindfulness meditation. Efectele secundare sunt devastatoare iar abuzurile din aceasta industrie sunt arhi-cunoscute in america, ceva mai putin in Romania. Daca as fi avocat, as acorda o importanta mai mare acestor probleme avand in vedere numarul de abuzuri care trec neobservate din lipsa de informare in tara noastra.

Pe langa bunica mea, am mai avut un prieten care a fost trimis de doctorul de familie la psihiatru cand i-a murit tatal, asa "preventiv". Nu a avut tentative de suicid sau lucruri de genul. Pur si simplu l-a trimis preventiv. Nici nu i-a murit tatal bine ca el era deja la psihiatru. Psihiatrul i-a dat exact la fel ca bunicii mele: 3 pastile din care 2 antidepresive si una pentru epilepsie. Respectivul a urcat de la 90 la 130 kg, nu se mai putea concentra si era depersonalizat, nu mai avea emotii. In 4 luni apoi s-a lasat de ele. (unele ingrasa, altele slabesc) Psihiatrul a insistat sa nu se lase si a profitat de faptul ca inca are nevoie de psihiatru pentru a-i da pastile (deoarece nu te poti lasa asa deodata, trebuie sa scazi doza treptat).

Cand ai o problema in viata, cea mai proasta idee e sa iei droguri. Antidepresivele ar trebui sa fie folosite pentru cazuri foarte grave, cand cineva este atat de jos cu moralul incat nu poate functiona deloc + tentative de suicid. Scrie si pe prospect ca nu trateaza boala, doar amelioreaza suferinta (ca orice drog) pana respectivul isi mai revine in plan personal - si mai scrie ca nu trebuie folosite decat atunci cand intradevar este cazul. In celelalte instante, sunt extrem de daunatoare

PS: Baiatul respectiv avea de asemenea probleme financiare si, culmea, preotul l-a ajutat sa isi revina si i-a platit nutritionist (care nu a fost ieftin) si abonament la sala ca sa slabeasca la loc. Acum e foarte bine si a reusit sa se lase de pastile. (A spus "culmea" pentru ca nu m-ar fi mirat sa iasa tot pe minus cu banii si la preot.)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
astra123, utilizator
dar si mai grav este ca dumneavoastra sau unchiul dumneavoastra au consimtit (sa nu spun ca au fost complici ) la aceasta situatie.

Unchiul nu stie foarte multa carte si a avut incredere in medic. Noi (rudele de la oras) nu am aflat de problema decat dupa ce bunica a ajuns la spital. Nici macar atunci rudelor de la tara nu le-a trecut prin cap ca ar putea fi de la pastile. Nu au citit niciodata prospectul. Au fost socati cand au citit "anorexie, constipatie" si inca 100 de probleme pe care le are bunica pe prospect. Ei credeau ca sunt ca vitamina C. Credeau ca daca le-a dat doctorul garantat sunt bune.

Poate fi si el tras la raspundere avand in vedere ca scrie clar pe prospectul a doua din aceste medicamente ca se pot folosi doar 3 saptamani, nu 4 ani ? Nu cred ca unchiul are calitate de ingrijitor, bunica fiind sanatoasa tun inainte de problema cu aceste pastile. Mentionez ca nu ar avea nici un avantaj in decesul bunicii, pensia acesteia fiind singurul venit din gospodarie multi ani cat a fost in somaj. De asemenea, nu e nici o avere de impartit - totul va ramane lor. Astfel de idei ies din discutie, iar unchiul a fost cel mai devastat psihic de intamplare, realizand (cand i-am citit prospectul) ca lipsa lui de informare aproape i-a omorat mama.
Daca raspunsul este afirmativ atunci aveti obligatia sa sesizati Colegiul medicilor pentru a sanctiona medicul curant la telefon.nO seara buna


Imi cer scuze pentru tonul agresiv din primul meu raspuns catre dumneavoastra. Nu am citit cu atentie mesajul. Spre apararea mea, cand bunica iti e aproape omorata, orice om se inflameaza repede.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
astra123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicii judeca medicii si corb la corb nu-si scoate ochii. Un proces de malpraxis e aproape imposibil de castigat in Romania. Si mai sigur este ca nu veti castiga procesul cu argumente culese de pe websiteuri de tin foil hat (scufie de staniol).
Cu astfel de argumente nu. Le-am folosit pentru ca nu imi place promovarea ideii ca psihologii, psihiatrii si eventual preotii - sunt oameni care au invatat la scoala secrete despre cum trebuie sa iti traiesti viata si sunt numai buni sa ne invete si pe noi. Psihologii si psihiatrii au rata de divort de 2 ori mai mare ca medicii din alte domeni. Sunt eficienti doar in tratarea unei mici minoritati a tulburarilor, in celelalte inca nu si-au dovedit eficienta. Stiinta din spatele lor este foarte slaba sau inexistenta pe alocuri.

In legatura cu problema de fata, ma gandeam ca daca a semnat luna de luna reteta timp de 4 ani pentru 3 medicamente din care 2 nu se pot da decat 3 saptamani... o sansa ar trebuii si sa fie. Mai ales a nici nu a vazut-o vreodata in persoana.

Pot gasi undeva informatii despre istoria proceselor de acest gen in Romania ? Ce solutii s-au dat pana acum in cazuri similare ?

Stimate domn,va rog sa notati ca stiintele filologice nu sunt numai cele legate de limba.
Pe de alta parte mecanicul va spune de multe ori sa schimbati motorul daca scoate zgomote ciudate,da cu gaze pe epurator etc..
Daca pentru dumneavoastra rata de divort este o chestiune ”masurabila” pentru capabilitatea unei anumite profesii sau o anumita competenta profesionala ,asa cum ati mentionat-o mai devreme ,inseamna ca problemele dumneavoastra in casnicie v-au produs o anumita deviere de la o abordare logica si pragmatica.
Daca considerati ca puteti trata problemele schizoafective cu povesti despre divorturi sau dementele vasculare sau de tip Alzheimer cu povesti despre cocosul rosu inseamna ca trebuie sa apelati la serviciile unui psihiatru si nu la sfaturile unui psiholog.
Iar referitor la psihologie exista o traditie si o buna scoala de psihologie in Romania , dar primul lucru despre care se vorbeste acolo este despre conlucrare intre cele doua .S-au mai pe intelesul dumneavoastra mecanicul trebuie sa vorbeasca , si sa se consulte cu electricianul auto si de multe ori cu specialistul in informatica pentru a putea face masina sa functioneaze.
Incercati va rog sa va informati cu mai multa atentie, nu emiteti judecati de valoare dupa criterii mai mult sau mai putin masurabile.
Daca din nefericire pentru domnul cu bunica a apucat pe mana unuia pe care nu-l intereseaza decat partea financiara,este regretabil, de aceea este - asa cum am mai spus-obligatoriu sa faca toate demersurile necesare pentru ca alte persoane sa nu mai pateasca acelasi lucru.
Cogito ergo sum
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2016
bubuluta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru ... A Vlad A Vlad Buna ziua, Am mers timp de 5 ani si jumatate la un medic psihiatru care mi-a prescris medicamente care nu erou tocmai compatibile intre ele. Am semnalat ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie romiskumpy romiskumpy am fost internat intr_un spital (aproximativ, o saptamana)deoarece, m_am taiat pe ambele maini din cauza unei caderi psihice. dupa ce am iesit din spital ... (vezi toată discuția)