avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere ----> completare dispozitiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere ----> completare dispozitiv


1.Va rpg sa-mi spune-ti daca o astfel de cerere se poate trimite postal (confirmare de primire), unde pot gasi un model?

2.Daca se plateste vreo taxa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:48, 13 August 2009
Daca dispozitivul nu este complet, adica instanta de judecata nu s-a pronuntat asupra tuturor capetelor de cerere, aveti calea recursului ori apelului.
Poate n-am fost clar !
Sentinta este redactata si nu cuprinde recuperarea onorariului de avocat chiar daca la dosar este chitanta si s-a cerut de catre av (chiar se mentioneaza in hotarare : "av solicita cheltuieli de judecata")
Am inteles - poate gresit- ca este deajuns o cerere !
Multumesc
Colegul gabescu are dreptate ...
Aveti la dispozitie calea de atac corespunzatoare invocand drept motiv nepronuntarea asupra unui capat de cerere.
Sigura aici mai trebuie sa aveti si certitudinea ca au fost si cerute cheltuielile de judecata. -onorariul fiind doar una din cheltuieli-. SIgur ... daca spuneti ca avocatul dvs. a depus chitanta inseamna ca a solicitat si cheltuielile.
Ar mai fi de spus ... ca potrivit art.281 2 c.p.c daca prin hotarare instanta a omis sa se pronunte asupra unui capat de cerere principal ...... se poate cere completarea hotararii in acelasi termen in care se poate declara, dupa caz, apel sau recurs.....
Nu trebuie platita nici o taxa.
Cererea poate fi triomisa si prin posta se judeca in camera de consiliu de urgenta prin hotarare separata.
Ok, m-am lamurit si va multumesc frumos !
De apreciat raspunsul !

Cu multumiri
Delia
Cred ca vreti sa mergeti pe disp. art.281 si urm. C.proc.civ.
Desigur, puteti incerca dar aveti grija sa nu pierdeti termenul de apel/recurs -dupa caz si riscati ca instanta sa va dea acelasi raspuns/motivare pe care v-au dat-o anterior colegii, care au dreptate:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa se pronunta doar pe un capat de cerere geo-vem geo-vem Am avut doua capete de cerere la un fond contencios si instanta nu sa pronuntat decat pe unul singur respingandumi cererea ,iar pe al doilea nici un cuvant ... (vezi toată discuția)
Contestatie admisa - cheltuieli de judecata respinse onelu onelu Buna ziua, Tocmai mi-a fost [b]admisa[/b] contestatia la decizia de concediere intr-un proces impotriva fostului angajator la TMB, insa s-a [b]respins[/b] ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)