avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare numar bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare numar bloc

Buna ziua,

Recent am achizitionat un apartament intr-un bloc nou, denumit bloc C1 (asa apare si in CVC).
Recent s-a luat hotararea ca denumirea sa fie schimbata din Bl C1 in Bl 1, pentru ca pe strada deja exista un bloc C1( la nr4, noi fiind la 4A).
Ce implica asta? adica la primarie noi figuram la bloc 1 (noul numar), iar in CVC scrie ca am achizitionat un ap in bl C1.
Noi vrem sa ne schimbam cartile de identitate. Cum clarificam incurcatura? Conform actului de proprietate noi locuim la nr 4A in bl. C1, dar blocul C1 nu exista.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:32, 18 Mai 2016
Va confruntati cu situatie delicata,nu numai in ceea ce priveste domiciliul din CI
Autoritatea care a dispus schimbarea denumirii blocului,va emite si document justificativ,
necesar obtinerii noilor documente de identitate pentru toti proprietarii din respectivul imobil
In viitor vor aparea probleme inclusiv la instrainarea apartamentelor-in raport de datele existente la ocpi
Schimbarea denumirii blocului ,concret atrage modificarea adresei de domiciliu care trebuie obligatoriu comunicata la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV)
Nu se schimba permisul de conducere ,in cazul detinerii un permis model european, pe care nu este trecută adresa de domiciliu.
Detinatorul de permis de conducere,trebuie sa prezinte la ghiseele SPCRPCIV o copie a noului act de identitate, pentru ca modificarea sa fie operata in baza de date a autoritatii
@bogdan1709,

Nu o sa aveti probleme datorate schimbarii denumirii blocului. Dupa '89 s-au schimbat multe denumiri de strazi din Romania tot asa cum altadata s-au schimbate nume de orase, regiuni, judete...
Asa au avut si inca mai au unii domiciliul pe str. "7 Noiembrie" schimbata acum in str. "Sf. Lazar", str. "Karl Marx" in "Carol I". Pe masura ce au ajuns sa-si schimbe actele de identitate, s-a trecut noua adresa. Dar, de exemplu, in certificate de nastere nu se schimba nimic niciodata si sunt inca certificare cu oameni nascuti in orasul "Stalin" (Brasov), altii in judetul "Tutova" sau raionul "Barlad".
O sa va schimbati adresa atunci cand expira unele acte sau oricand vreti dumneavoastra.
situatia s-a complicat. Dintr-o eroare a serviciului de urbanism (asa am fost anuntati), imobilul nu se afla la nr 4A, ci la 4F, deci din nr 4A, bl C1 am devenit nr 4F, bl 1 :)
Ok, pt actul de proprietate se va pune o stampila la serviciul de urbanism. Dar ce se intampla cu celelalte acte? cadastru, intabulare, certificat energetic!?!
Nu mai spun ca autoriatiile de constructie, modificari de proiect, act de dezmembrare, act de proprietate teren pe care s-a construit, si toate celelalte acte apare nr 4A, dar 4A nu exista la urbanism!!
Noi avem un bloc ce are o denumire ce nu ne place. O sa initiem o hotarare a consiliului local sa-i schimbam numele. Pentru a nu fi confuzie cu numere o sa propunem ceva de genul "Pansela", "Scala", "Apolo"... Exista multe precedente in acest sens si sigur putem face schimbarea numelui blocului.
Eu nu vad complicatii sau necazuri pentru proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim Manuela Mircea Manuela Mircea Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional la contractul individual de munca pentru schimbarea denumirii societatii? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Schimbare numar postal AngelaMusicaPopa AngelaMusicaPopa De curand a trebuit sa-mi schimb Cartea de Identitate, ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a celei vechi. Toate actele necesare anexate la dosarul ... (vezi toată discuția)
Modificare adresa ci nou lcnfrnz lcnfrnz Buna ziua, pentru ca mi-a expirat CI-ul, am depus toate actele necesare la sectia de care apartin iar CI-ul nou eliberat are adresa (din CI-ul vechi, ... (vezi toată discuția)