avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate comuna, probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate comuna, probleme

Buna seara,

Am cateva nelamuriri si ma intrebam daca pot gasi ajutor pe acest forum.
Despre ce e vorba.
Stau intr-un apartament in casa si suntem patru proprietari.Deocamdata as vrea sa spun urmatoarele nelamuriri:
1.Unul dintre proprietari efectueaza diverse lucrari (tevi, cabluri electrice) in spatiile comune.
2.De asemenea ocupa curtea cu o masina fara a avea acordul celorlalti.
Precizez ca persoana in cauza lucreaza in avocatura, este foarte potenta material, pretinde ca a avut acordul meu verbal pentru unele mici modificari si ca, de asemenea, orice masura legala as lua nu face decat sa pierd bani prin instante.
Ceilalti doi proprietari sunt oameni in varsta si nu indraznesc sa zica nimic de frica sa nu-si piarda apartamentele in procese.

Intrebare: Ce as putea sa fac pentru a il face sa nu mai ocupe abuziv / efectueze lucrari in zonele comune si, daca e voba de un proces ce sanse as avea in fata unei asemenea persoane?
Multumesc si o seara buna.
Cel mai recent răspuns: cosbacau , utilizator 13:51, 21 Mai 2016
Multumesc pentru raspunsuri.As dori sa se poata, dar unul este chirias la stat iar celalalt este un batran care nu deschide usa prea des si nu-l intereseaza.
Chiar nu stiu ce sa fac.E tensiune si in familia mea din cauza acestor probleme, cum e aceea ca copilul nu se poate juca pe-afara din cauza masinii....
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
cosbacau, utilizator
Nu vad cum sa rezolvati singur, e proprietate comuna, nu stiu ce tip de acces avea imobilul, daca a fost modificat etc. De ce nu poate sta copilul afara, masina doar e parcata, nu?
Curtea este foarte mica (approx 4 x 6 m).Nu mai este loc de nimic atunci cand parcheaza masina. Inteleg ca nu pot face nimic nici cu tevile e care le-a tras in dreptul geamurlor fara acordul celorlalti coproprietari.E destul de dezamagitor.
In concluzie, deoarece in instanta nu sunt sanse tot ce pot sa fac e sa fac o sesizare la primarie.Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri de inalta tensiune care travereseaza proprietatea mea georgevlad87 georgevlad87 Buna seara, Va adresez o intrebare pentru o problema veche in legatura cu traversarea cablurilor de inalta tensiune detinute de o companie nationala de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. ... Bungee Bungee Bună seara! Locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. Locul meu de parcare (pt care detin cf) este obstructionat mereu de către vecinul care ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare propriu lotus25 lotus25 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema, poveste mai lunga: Am cumparat un ap intr-un bloc acum 13 luni, bloc care imparte o curte cu inca un ... (vezi toată discuția)