avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de intretinere la final!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de intretinere la final!

Buna ziua, am mai facut cateva thread-uri pe tema asta, pentru ca ma lupt de aproape 1 an de zile pentru o recalculare de pensie care in acelasi timp a fost sistata de parat, tatal meu de 8 luni de zile.

Inainte era simplu, aveam o sora vitrega ea primea 15 la suta eu 15 la suta. Cu trecerea anilor ea a terminat facultatea iar eu am inceput o Scoala Postliceala de Stat Sanitara fiind in anul 1. Acesta nu a mai vrut sa plateasca, m-am judecat cu el si am cerut si o recalculare cu aceasta ocazie.

Astazi a fost ultima sedinta, iar pana maine aflu si ce s-a hotarat in cazul meu, desi cred si sper ca o sa fie in favoare mea, mi-as dori sa stiu ce se poate face in cazul in care hotararea este defavorabila? Se poate face contestatie? Daca da, in cat timp va trebui sa fac o contestatie?

In cazul in care hotararea este in favoarea mea, cum il voi putea obliga sa plateasca retroactiv? Din ce mi-au mai raspuns pe acest forum, am inteles ca am 2 variante:

a) sa fac un proces penal impotriva lui si sa astept probabil inca un an de zile pana la solutionare.

b) sa angajez un executor si sa-l execut silit.

Daca angajez executor presupun ca pot sa cer cheltuieli de judecata nu?

De asemenea stiu ca este extrem de greu, dar el nu are pe numele lui decat o masina, caci casa trebuie judecata cu sora acestuia si nici nu cred ca se pune problema punerii sechestrului pe o casa care valoreaza mult mai mult decat cateva zeci de milioane cat are el sa-mi dea mie.

Dar mi-as dori sa stiu in cazul in care el nu are banii [aprox 50 de milioane vechi] se poate pune sechestru pe masina acestuia? E posibil asa ceva? Sau raman cu buzunarul rupt?

Multumesc anticipat!
De vandut nu cred ca se pune problema. A platit leasing pentru ea atatia ani pana sa ii intre in posesie in totalitate, iar masina este indispensabila pentru excursiile acestuia fara de care se pare ca nu poate trai, mai ales fiind la pensie.

Cat despre executare, eu bineinteles ca nu am nici un interes sa-i iau lui masina, tocmai de aceea dupa definitivarea cazului il voi ruga sa-mi trimita tot ce-mi datoreaza, voi face tot posibilul pentru rezolvarea problemei pe o cale amiabila din moment ce chiar imi este frica de ce este in stare sa faca daca ii iau masina fiind un om extrem de violent.

Dat fiind faptul ca am primit atatea amenintari si eu si mama mea, ma indoiesc ca se va putea rezolva pe cale amiabila si pentru a-mi recupera banii si a-mi rezolva toate problemele va trebui sa-i iau masina si eventual cu trecerea timpului si intensificarea amenintarilor acestuia sa fac rost de un ordin de restrictie impotriva lui.
Executarea silită este singura soluție. Nu aveți de ce să-l mai dați în judecată pentru plata pensiei de întreținere deoarece aveți un titlu și cererea se va respinge ca lipsită de interes.
adisan a scris:

Executarea silită este singura soluție. Nu aveți de ce să-l mai dați în judecată pentru plata pensiei de întreținere deoarece aveți un titlu și cererea se va respinge ca lipsită de interes.

Poate se rezolva simplu si imi trimite banii fara sa mai angajez un executor. Daca nu din cate am inteles am doua variante, poprirea pe venit sau sechestru pe masina.

Ce sanse reale am sa iau 50 la suta din veniturile lui?
Ce sanse reale am sa fie pus sechestru pe masina?
Poprirea pe venituri și executarea bunurilor se face prin procedura de executare silită. Dacă vă dă banii de bunăvoie este foarte bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere DeaconeasaA DeaconeasaA Buna ziua! M-am judecat cu tatal copilului meu cu care nu sunt impreuna,pentru custodia si pensia de intretinere a minorului,proces ce s-a incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Cerere apel ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! pentru a formula cererea de apel si suspendarea executarii pana la definitivarea solutionarii (in cazul unei pensii de intretinere),pot depune ... (vezi toată discuția)