avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna Externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna Externa

Buna ziua, va rog frumos sa imi raspundeti daca e posibil la urmatoarea intrebare: daca o unitate decide sa acorde 35Euro/zi diurna externa, iar in cazul in care masa e platita de partenerul extern – 50% din valoarea stabilita, poate stabili o alta valoare, mai mica, in cazul in care are si transportul intern asigurat si cazarea si masa (de exemplu 8Euro/zi)? Sau poate sa nu o mai ofere deloc? Ms
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 23 Mai 2016
Va multumesc pentru raspuns! Aceasta e si practica unitatii, 50% din valoarea diurnei normale. Intrebarea era daca e si masa si transportul intern asigurat, e ok sa stabilesti un procent mai mic de 50% din valoarea de 35Euro/zo, de exemplu 8Euro/zi?
Legea nu se refera la transport , ci doar la masa.

Daca s-a decis respectarea dispozitiilor HG , atunci diurna nu poate scadea sub 50% din 35 de euro in aceste situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diuna deplasare in strainatate oanaj oanaj Buna ziua! Daca un angajat face o deplasare in strainatate si cheltuielile cu deplasare (inclusiv taxiuri spre si de la aeroport), cheltuielile cu cazare si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in romania plus detasare ohiki ohiki Buna ziua, O persoana cu contract de munca in Romania unde primeste salariu minim si detasare in strainatate, unde pentru fiecare zi lucrata primeste diurna de ... (vezi toată discuția)
Diurna contract munca toy_story toy_story Buna seara, Daca un angajat are mentionat in CIM ca beneficiaza de diurna in suma de X ron pentru deplasari interne si x EURO pentru deplasari externe ... (vezi toată discuția)