avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit 2015/2016 pentru colaboratori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit 2015/2016 pentru colaboratori

Buna ziua,
Am o editura (SRL) si pentru partea de tehnoredactare colaborez cu un tehnoredactor cu care am incheiat contract de colaborare pe 2015. Lucrez cu acest colaborator ocazional, in functie de comenzile pe care le am. Dansul este angajat la o alta firma, iar cu mine colaboreaza ca simpla persoana fizica. Nu am oprit la sursa impozitul de 16% sau 10% pe venit.
As vrea sa stiu daca sunt obligata ca firma sa ii retin acest impozit in 2015. Si care este acesta - de 16 sau de 10%. Faptul ca ii eliberez o adeverinta prin care dansul dovedeste la Administratia financiara ca nu i-am oprit impozitul este suficient? In afara de cei 16% sau 10% ce trebuie sa ii mai retin?
Cum procedez pe 2016?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:07, 20 Mai 2016
Minim 10% de catre platitorul de venit si persoana in cauza va depune d200 si va plati diferenta sau chiar 16% si celalalt nu mai depune si plateste nimic. Daca ii retineti 10% ii dati si adeverinta.
Si cass.
Din 2016 respectivul trebuie sa se autorizeze ca pfa si isi plateste singur toate darile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere impozit la sursa teodor-andrei teodor-andrei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie mai este necesar sa fie oprit impozitul la sursa. PFA X primeste bani de la firma Y pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ong CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o asociatie non profit ,in luna septembrie 2013 am platit colaboratori. Din sumele brute am retinut impozit si fond sanatate pe care le-am virat ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii eliz_k eliz_k Buna ziua, Daca am semnat un contract civil de prestare servicii si cealalta parte a convenit sa plateasca darile eu trebuie sa mai fac ceva? Mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)