avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acordare deducere suplimentara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acordare deducere suplimentara

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot acorda angajatului in afara de deducerea ptr.functie de baza cu un copil in intretinere (salariu minim pe economie) si-o deducere suplimentara in cazul in care parintii sunt divortati si copilul se afla in ingrijirea angajatului meu.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 14:58, 23 Mai 2016
Pentru pentru contribuabilii care au o persoană în întreținere si au un venit lunar brut de până la 1.500 lei inclusiv, deducerea persoanal este de 400 lei.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.501 lei și 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive față de cele de mai sus și este stabilita prin Ordinul nr. 52/2016 privind aprobarea calculatorului pentru determinarea deducerilor personale lunare pentru contribuabilii care realizează venituri din salarii la funcţia de bază, începând cu luna ianuarie 2016, potrivit prevederilor art. 77 alin. (2) şi ale art. 66 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Va multumesc ,am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere la salariu pt copiii minori anca_luc anca_luc Buna ziua, Lucrez in sistemul bugetar,am un salariu de incadrare ,deci brut,de 2617 lei,imi puteti spune ,va rog, cat e deducerea pt doi copii minori aflati ... (vezi toată discuția)
Acordare deducere personala Radu Aura Radu Aura Buna ziua, Rog clarificare in urmatoarea problema: Deducerea personala se acorda la functia de baza, in functie de nr. de persoane aflate in ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit familie monoparentala Virusu9 Virusu9 Buna ziua,sunt o mămica cu un copil in întretinerea.unic intretinator. Salariul meu brut depăseste putin peste 3000,avand in vedere ca suntem o familie ... (vezi toată discuția)