avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cont bancar, confidentialitate tranzactii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cont bancar, confidentialitate tranzactii

Buna ziua! doresc sa va intreb daca un functionar bancar,are voie sa-mi acceseze contul bancar fara acordul meu!am probe in acest sens!Doresc sfaturi in acest sens!Va multumesc!
Adevarul este ca datorez 50e functionarul bancar!In momentul in cara au intrat bani in cont,repectivul m-a sunat si m-a intrebat cand restuti banii datorati,termenul fiind 30 mai!El poate folosi informatiile bancare in interes personal?Nu as crede!Am luat legatura cu banca respectiva si mi s-a confirmat fatul ca nu poate folosi date din banca in interes personal,si se v-a lua masuri!
Pai vedeti, noua nu ne-ati spus ca datoria era catre functionar.
Eu intelesesem ca datoria era catre banca.
Da, functionarul nu are dreptul sa foloseasca informatiile in interes personal.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2016
mirebire, utilizator
Aveti dovezi "palpabile" sau doar faptul ca v-a intrebat cand ii restituiti banii?
Pentru ca omul putea sa mearga la cacealma sa vada daca aveti de gand sa va platiti datoriile. Chiar daca banca ar lua masuri impotriva lui, dar m-as mira sa il sanctioneze "pe vorbe" ptr ca i-ar da in judecata, dvs. tot dator ii ramaneti.
Buna ziua!Poate nu stiati ca ori ce intrare in sistem(cont ,calculator)este inregistrata,intrare care a fost verificata si confirmata de la centru!
Persoana respectiva va gestiona contul?

Pentru ca nu am idee cum se intra intr-un cont al unui client pot doar sa banuiesc ca functionarii bancari au parole doar pentru accesarea conturilor pe care le gestioneaza.

Ma gandesc ca un functionar bancar nu poate accesa conturile gestionate de alti colegi, poate gresesc.

Daca nu va gestioneaza contul si l-a accesat constient fiind ca accesarea este inregistrata si lasa "urme" atunci nu pot sa spun decat ca nu este profesionist, mai degraba este un prost, iar prostia il va costa mai mult decat datoria pe care trebuia sa o primeasca.

Insa daca va gestioneaza contul atunci poate justifica ca facea o simpla verificare, dar si asta este cu dus-intors ptr ca banuiesc ca exista niste proceduri cand se fac verificarile ale conturilor clientilor.

Nu va ramane decat sa negociati, sa renunte la datorie in schimbul renuntarii la o eventuala plangere pentru accesarea ilegala a contului.

Nu cunosc ce consecinte poate suporta din partea bancii dar daca as fi eu directorul sucursalei bancare l-as pune sa isi scrie demisia. Sa il dai afara disciplinar dureaza si mai trebuie sa il si platesti in perioada aia.

Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2016
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate de angajată a băncii la care e deschis. este aceasta o încălcare a dreptului la viață privată? msbirnec msbirnec Buna ziua, Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ... (vezi toată discuția)
Secretul bancar elless elless Legat de secretul bancar: Conturile angajatilor pot fi urmarite de cineva din interior?In sensul ca are cineva din interiorul bancii dreptul sa urmareasca ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)