avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acces neautorizat cont email
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acces neautorizat cont email

Buna ziua,

Prietena actuala a fostului meu prieten se pare ca ne urmareste, pe mine si pe sotul meu. Nu mai povestesc toate prostiile pe care le face femeia aia dar... cu ceva vreme in urma a spart contul de email al fostului meu prieten si a inceput sa comenteze public pe facebook diverse cu trimiteri la mine. Am blocat-o, evident, fara sa comentez nimic, am spus ca sa nu-mi bat capul cu toate proastele.
Ieri fostul meu prieten mi-a spus ca i-a aratat cucoana niste discutii intre sotul meu si o prietena a lui pe facebook, discutii purtate in mesaj privat (mi-a aratat sotul meu conversatiile, intr-adevar sunt prin mesaje private!!!). Aseara am schimbat parolele la conturile de email si de facebook iar azi fostul meu prieten m-a sunat sa-mi spuna ca a remarcat cucoana ca nu mai poate intra si l-a sunat la serviciu sa-l ia la intrebari, ca ce mi-a zis si cand a vorbit cu mine.

Unde pot face o reclamatie? Psihopata asta deja depaseste masura, am copil mic, nu mai vreau sa stau cu grija ca ma urmareste cineva. Ca lucrurile sa fie clare, eu si fostul meu prieten ne-am despartit de vreo 6 ani iar cu sotul meu sunt impreuna de 4 ani si in plus noi si ei locuim si in localitati diferite!!! Cum fac sa scap de femeia asta o data pentru totdeauna?
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
deeaa5, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:59, 30 Mai 2016
deeaa5 a scris:
Cum fac sa scap de asta?

Pai, schimband parola, n-ati scapat deja? (cam toate recomandarile spun sa schimbam periodic parolele conturilor noastre)

nu ati inteles ideea de baza.
ma hartuie si ma urmareste de ani de zile, nu e vorba numai de parole.
daca pune pe cineva sa arunce o sticla cu benzina peste gard? acum stie si unde stau!
Da, schimbarea parolei e de preferat.
O plângere penala este prea complicata dacă nu aveți dovezi certe.
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Art. 195

Violarea secretului corespondenţei

Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.

Dacă faptele prevăzute la alin. 1 şi 2 au fost săvârşite de un funcţionar care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


Art. 302

Violarea secretului corespondenţei

(1) Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicaţii se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost săvârşite de un funcţionar public care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

(4) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(5) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:

a) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;

b) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

(6) Deţinerea sau confecţionarea, fără drept, de mijloace specifice de interceptare ori de înregistrare a comunicaţiilor se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(7) Pentru faptele prevăzute la alin. (1), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Parerea mea, daca nu se potoleste, face-ti o plangere la Politie, si explicatii ca nu ii va fi bine acelei ,,privighetoare,,.

O zi buna.
Fara dovezi o sa ii rada în nostru dacă se va respinge plângerea.
Simpla bănuială ca c8neva face asa ceva nu va duce la o ancheta efectiva.
Este un consum mare de energie pentru a se instrumental un astfel de caz și au deja prea multe serioase cu fraude serioase...ca sa aibă timp de ceva fără importanta deoseb8ta.

Alte discuții în legătură

Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Distrugere recunoscută pe facebook Deea Andreea Deea Andreea Buna ziua. Acum ceva timp mi-au fost tăiate toate cauciucurile la mașina personală de către fostul concubin. Era ora 2 noaptea, eu l-am văzut pe geam ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)