Acum doua zile in data de 24.05.2016 am avut un eveniment tragic.
Conducand un autocamion cu mtma 7,5t l-am scapat de sub control. Coboram o panta, conditii proaste de vizibilitate, ploua torential, am intrat pe sleau in curba, am acvaplanat, nu am reusit sa il redresez si m-am dus pe contrasens lovind un autoturism fix in jumatate (pe lateral la stalpul central). In autoturism era o familie din 3 persoane, 2 adulti si un copil. La volan era barbatul, in spatele acesuia femeia si in dreapta ei copilul de 1-2 ani in scaun special.
Dupa impactul cu autoturismul m-am rasucitit si m-am rasturnat. Am avut norocul de a scapa nevatamat (desi aveam 3 leviere in masina si o masa de lemn).
Am reusit sa ies imedia din camion si sa ma duc la masina lovita incercand sa o descarcerez si sa ajut. Am dat telefon la ambulanta, am oprit cateva masini sa ma ajute.
In masina accidentata femeia era inconstienta si plina de sange (i-am lovit in partea stanga, fix unde stateau ei). Copilul a fost teafar si nevatamat si barbatul a fost lasat ultimul.
Femeia a murit noaptea la spital, lovituri interioare grave, fractura craniana.
Barbatul are bazinul fracturat si un picior. Leziuni medii.
Am fost dus la sectia locala de politie si retinut circa 20 de ore. A doua zi am platit o cautiune de aproximativ 100E, am dat declaratia cu ajutorul unui translator si in prezenta avocatului din oficiu. Mi s-a spus ca ei (familia afectata) deja au constituit partea civila.
Momentan sunt cercetat in stare de libertate. Mi s-a inmantat Mandatul in bulgara si romana. Cu acuzatiile ce imi sunt aduse: Neadaptarea vitezei si taierea liniei continue - Astea sunt scrie ingrosat. Si sigur sunt/voi fi acuzat de omor din culpa.
Mi s-a spus ca si la ei exista pedepse cu suspendare (aceasta fiind prima mea abatere).
Acuzatia mea finala o sa fie gata peste 5-6 luni de zile cand o sa fie gata expertiza camionului. Expertiza din care o sa reiasa ca eu aveam 30km/h in plus peste limita admisa pe segmentul acela de drum. De la expertiza este posibil si sa reiasa precum ca, camionul ar fi avut probleme cu sistemul de franare in momentul respectiv.
Ce pot face in continuare? Se poate muta procesul in ROmania? Daunele morale si de orice alta natura cine le plateste? Cam cat dureaza un proces de genul?
Sa continui cu avocatul din oficiu? Mentionez ca aceasta nu cunoaste engleza, doar bulgareste.
Cunosc un caz asemanator (nu stiu daca accidentul s-a petrecut in Romania sau nu) dar pedeapsa primita a fost de anulare a permisului de conducere fara drept de reexaminare pentru 5 ani pentru categoriile C+E (profesionist).
Ce risc si ce nu? In mare legile sunt la fel ca la noi.