avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar autoturism dupa decesul tatalui.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar autoturism dupa decesul tatalui.

Buna seara.
Am o nelamurire legata de urmatoarea problema :
Tatal meu (proprietarul unui autoturism Dacia Logan) a decedat acum 1 luna.
Conform Certificatului de mostenitor eliberat dupa succesiune autoturismul se imparte intre mama mea si mine (unicul fiu)
Problema este ca la schimbarea Certificatului de inmatriculare al autoturismului (cel emis de politie) am inteles ca nu poate fi trecut decat un singur proprietar.Este adevarat?
Cum se poate rezolva aceasta situatie ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
superbus, utilizator
Cel mai recent răspuns: cezar_1985 , utilizator 09:54, 23 August 2011
Puteti sa cumparati de la mama dvs cei 5/8 care i se cuvin de drept!
B-)
In felul acesta nu mai pot interveni alte probleme!=D>
alte variante?
In general pe Certificatul de inmatriculare va fi trecut proprietarul majoritar, mama dv, care detine 5/8.Daca relatiile de familie sunt bune, nu vad nici o problema, puteti conduce(folosi) ambii autoturismul, indiferent pe numele cui figureaza talonul.Amenzile le va primi conducatorul auto, nu autoturismul,la revizii si in service se poate duce oricare dintre dv, iar in alte situatii cu o procura se rezolva totul. Daca mama dv este pensionara, aveti si avantaje, reducere20%la Asigurarea obligatorie;)
Daca relatiile de familie sunt "tensionate"...atunci este aplicabila ideea d-lui Grigore!
Eu vad urmatoarele variante:
1. mama proprietara a autoturismului in acte
Avantaje:
a. daca mama este pensionara, veti plati impozit auto redus.
b. oricare dintre mostenitori poate folosi bunul fara restrictii.
Dezavantaj:
daca mama decedeaza, atunci iar trebuie dezbatuta succesiunea, pentru ca in urma certificatului de mostenitor sa reinmatriculati autoturismul pe numele dv. Rezulta costuri suplimentare inutile.
2. dv. proprietar al autoturismului in acte
Avantaje:
a. daca mama decedeaza, nu mai trebuie dezbatuta succesiunea daca singurul bun este acest autoturism. Rezulta scutirea costurilor ocazionate de dezbaterea succesiunii.
b. oricare dintre mostenitori poate folosi bunul fara restrictii.
Dezavantaj:
- daca mama este pensionara, iar bunul inmatriculat pe numele dv., veti achita impozitul auto la valoarea nominala, nu redusa. ;)
Buna ziua,
Revin cu aceeasi problema: pe certificatul de mostenitor apar eu, mama si sora mea. Ei nu au nimic impotriva ca eu sa apar pe certificatul de inmatriculare. Cum se poate inmatricula autoturismul doar pe numele meu fara sa fac acte de vanzare-cumparare?

Alte discuții în legătură

Cumparare auto de la proprietar decedat valentinBr valentinBr buna ziua, trebuie sa cumpar un auto al carui proprietar in acte e decedat. mostenitoarele sunt 3, mama si 2 fete. care sunt pasii si actele ce-mi trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)