avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar autoturism dupa decesul tatalui.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar autoturism dupa decesul tatalui.

Buna seara.
Am o nelamurire legata de urmatoarea problema :
Tatal meu (proprietarul unui autoturism Dacia Logan) a decedat acum 1 luna.
Conform Certificatului de mostenitor eliberat dupa succesiune autoturismul se imparte intre mama mea si mine (unicul fiu)
Problema este ca la schimbarea Certificatului de inmatriculare al autoturismului (cel emis de politie) am inteles ca nu poate fi trecut decat un singur proprietar.Este adevarat?
Cum se poate rezolva aceasta situatie ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2009
superbus, utilizator
Cel mai recent răspuns: cezar_1985 , utilizator 09:54, 23 August 2011
Puteti face un partaj prin care dumneavoastra dobanditi in lot autoturismul, in intregime, iar ceilalti coproprietari primesc o sulta.
Buna ziua, am zis sa intreb si eu tot aici pentru ca are legatura cu acest subiect.
Problema sta in felul urmator:
Am facut succesiunea cu mama dupa tatal meu pentru apartament si masina. Pentru apartament am ramas amandoi ca mostenitori iar pentru masina am facut si partajul cu mama ramanand masina doar pe numele meu. Notarul unde am facut succesiunea a plecat in concediu si nu am apucat sa intreb, dupa ce am primit certificatele de mostenitori si partaj trebuie sa asteptam in jur de 20 zile pentru a se declara la Directia de taxe si impozite nu stiu ce. In momentul de fata eu ma pot duce cu masina s-o trec pe numele meu cu actele care le am momentan sau trebuie sa astept sa treaca aceste 20 zile sa fie depuse "nu stiu ce" la Directia taxe si impozite. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto de la proprietar decedat valentinBr valentinBr buna ziua, trebuie sa cumpar un auto al carui proprietar in acte e decedat. mostenitoarele sunt 3, mama si 2 fete. care sunt pasii si actele ce-mi trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)