Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: am nascut pe data de 28.07.2014 si am optat pentru concediu crestere copil de 2 ani. Eu pe data de 28.05.2016(maine) imi voi relua activitatea la locul de munca. Copilul pe 28.07.2016 va implinii 2 ani. Tatal nu doreste sa ramana acea luna acasa si in acest sens vom depune declaratie. Stimulentul de insertie pe ce perioada il voi lua? Mi se va acorda pana va implinii copilul 2 ani sau doar pana la 1 an si 11 luni?
1. - Daca reluati activitate cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 3 ani.
- Aceasta deoarece de la data de 1 iulie se aplica Legea 66/19.04.2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
2. Dar daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci veti primi stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani si 11 luni.
Stimulent de insertie
maya777
Am si eu o nelamurire legata de stimulentul de insertie.
Am optat pentru concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, iar acum cand copilul a ... (vezi toată discuția)
Ccc
Monica21
Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)